Лайм

Рятувальник наочно показав, які маски потрібно носити під час епідемії коронавірусу

Маски залишаються головним засобом для стримування поширення Covid-19

Філіппінський рятувальник Вінс Дізон записав на відео експеримент, в ході якого протестував більшість типів масок для боротьби з поширенням Covid-19. Чоловік тримав запальничку приблизно в 30 см від свого обличчя і намагався задути вогонь через різні маски.

Дізон зміг легко задути вогник, прикривши обличчя футболкою і тканинною саморобною пов'язкою, але хірургічна маска і різні респіратори N95 стали гарним бар'єром для повітря. Це свідчить про те, що такі маски краще утримують респіраторні краплі, які розповсюджують коронавірус.

Хоча тест Дізона не є науковим, він виявився дуже наочним і зрозумілим: ролик став популярним в мережі і був опублікований десятками ЗМІ в усьому світі. "Я записав це відео, щоб розповісти людям про відмінності масок для обличчя. Радий, що моя проста цікавість вплинула на всіх, хто його подивився", - сказав молодий чоловік.

Сьогодні вчені сходяться на думці, що хірургічні маски і респіратори N95 найкраще стримують поширення Covid-19. Зшиті вручну бавовняні маски виявилися не дуже ефективними, а найгірше себе показали бандани і спортивні баффи.

  • Covid-19 не обійшов стороною найбільш високооплачуваного актора в світі. Дуейн Джонсон з сім'єю перехворів на коронавірус і розповів про симптоми.
  • Раніше Марічка Падалко розповіла про симптоми коронавірусу у себе і дітей. Телеведуча поскаржилася на труднощі діагностики і докладно описала лікування ускладнень інфекції.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

У Львові розбишаки напали на блогера Ніколаса Карму: у якому стані потерпілий

Блогер Ніколас Карма розповів, що у Львові на нього напали хулігани. Карма звернувся до стражів порядку

Вражена цілісністю твого внутрішнього спокою: Могилевська відвідала концерт Макса Барських

Макс Барських дав великий концерт в Києві. Наталя Могилевська побувала на шоу та розповіла про свої емоції

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ірина Білик розповіла про своє особисте життя. Серце співачки зайнято