Лайм

Найсамотніший слон у світі 35 років жив в невеликому вольєрі - тепер у нього буде новий будинок і друзі

Каавана намагалися визволити із зоопарку в Пакистані більше 4 років

"Найбільш самотнього слона в світі" врятують з пакистанського зоопарку, в якому він провів 35 років. Тварину перевезуть в камбоджійський заповідник дикої природи, де його чекають родичі, яких йому так не вистачало, пише Insider.

Фото: Getty Images

Ветеринари зоозахисної організації Four Paws обстежили слона на ім'я Кааван і зробили висновок, що він достатньо сильний, щоб витримати переїзд. При цьому тварина має надлишкову вагу через нестачу фізичної активності, а його ноги потріскалися і деформувалися через погану підлогу у вольєрі.

З 2012 року, коли Кааван втратив свого партнера, він живе один. Доктор Франк Геріц, головний ветеринар Берлінського інституту зоопарків і диких тварин ім. Лейбніца, пояснив, що через довгу ізоляцію у Каавана виникли проблеми з поведінкою: від нудьги слон годинами мотає головою з боку в бік. "В цілому результати його аналізів хороші, і загальний стан здоров'я дозволяє йому переїхати", - зазначив лікар.

Слона вирішили перевезти в Камбоджу після того, як в травні Високий суд Ісламабаду закрив зоопарк Маргазар через погані умови утримання тварин. Таке рішення прийняли занадто пізно для двох левів, які загинули в липні під час спроби їх переселити. Намагаючись загнати їх в клітини для транспортування, працівники зоопарку влаштували у вольєрі пожежу.

У пакистанський зоопарк слон Кааван приїхав в 1985 році, коли йому був лише рік. Його порятунок став великою перемогою для групи із захисту прав тварин і співачки Шер, яка з 2016 року вела кампанію за його звільнення.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття