Лайм

Турист взяв на пам'ять трохи піску з мальовничого пляжу, але потрапив на велику суму

Вивозити пісок з пляжів Сардинії строго заборонено

Безтурботний француз заплатить штраф в розмірі 1000 євро за спробу вивезти з Сардинії пляшку з місцевим піском. Білий пісок на пляжах острова суворо захищають, а його контрабанда загрожує туристам великими штрафами і навіть тюремним ув'язненням, пише CNN.

Білий пісок на острові Сардинія Фото: pixy.org

Чоловіка з пластиковою пляшкою, що містить 2 кг піску, затримали в аеропорту Кальярі Ельмас. Представник місцевих рейнджерів розповів, що в кінці року у них накопичується багато таких пляшок і пакетів, а розмір штрафів становить від 500 до 3000 євро. Сума залежить від кількості піску і місця, звідки його взяли. Особливо дорогим є пісок рожевих і білих сардинських пляжів.

Суворі правила ввели в 2017 році через збільшення кількості подібних інцидентів. Останньою краплею стало створення веб-сайтів, на яких пісок з Сардинії продавався в якості популярного сувеніру. Так за останні три роки контроль став "набагато супрвігим", рейнджери об'єдналися з поліцією і навіть просять місцевих жителів звертатися до влади, якщо хтось із туристів грабує пляжі.

У 2019 поліція вилучила 40 кг піску у французької пари. За це їм загрожував штраф в розмірі 3000 євро і тюремне ув'язнення терміном від одного до шести років. Туристи часто заявляють, що не знали про суворий закон, хоча на пляжах Сардинії встановлені попереджувальні таблички на кількох мовах.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші