Лайм

Україну на Дитячому Євробаченні представить юний співак з Донецька - що ми про нього знаємо

Конкурс відбудеться в Польщі вже в листопаді

В Україні завершився відбір претендентів на участь в дитячій версії "Євробачення", який в серпні стартував зі скандалом. Представником країни на пісенному конкурсі обрали 14-річного Олександра Балабанова з міста Донецьк. Що відомо про хлопця і з якою піснею він виступить вже 29 листопада в Польщі, розповідаємо далі.

Дмитро Шуров про Олександра Фото: Instagram / Dmitry Shurov

Всього цього року у відборі на дитячий міжнародний пісенний конкурс брали участь 11 юних артистів. Місця членів журі зайняли співачки Джамала та Аліна Паш, музикант Дмитро Шуров (Pianoбой), лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя, актриса та вокалістка гурту Dakh Daughters Руслана Хазіпова, теле- та радіоведучі Лариса Клюєвська, Тимур Мірошниченко та Любов Морозова.

Олександра Балабанова назвали переможцем за результатами оцінок журі та онлайн-голосування, так як кожен із суддів викладав у соцмережах пост на підтримку свого фаворита. У листопаді Олександр представить Україну з піснею "Відкривай".

Олександр Балабанов народився в Донецьку. З чотирьох років хлопчик захоплюється і займається музикою. Кілька років тому з родиною він переїхав до Києва, де почав вчитися в школі мистецтв на музичному відділенні, займатися естрадним вокалом. До своїх 14 років Олександр став учасником більше 30 міжнародних та всеукраїнських вокальних конкурсів і фестивалів. Деякі завершилися для нього перемогами.

"Важко було вибирати, коли такий сильний склад учасників. Всі виконавці співають на високому рівні, - зазначила Джамала, яка віддала свій голос за іншого претендента. - Але тут ми повинні враховувати комплекс: і пісню, і зміст, і виконання".

  • Минулого року Україну на дитячому "Євробаченні" представляла Софія Іванько з піснею The Spirit оf Music. Юна виконавиця зайняла 15-е місце. Перемога дісталася представниці Польщі, 12-річній Віці Габор.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Nemo перемогли на "Євробаченні-2024": про що їхня пісня The Code

Співак Немо зі Швейцарії виграли "Євробачення-2024" - текст пісні The Code, яка принесла їм перемогу

Україна - у трійці: як у Мальме пройшов фінал "Євробачення 2024"

Де дивитись трансляцію фіналу "Євробачення-2024" онлайн, в якому виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil з України

Україна посіла 3 місце у фіналі "Євробачення-2024": хто виграв конкурс у Мальме

На "Євробаченні-2024" переміг представник Швейцарії Nemo - alyona alyona та Jerry Heil посіли третє місце у фіналі