Лайм

Папа римський заступився за "плотські втіхи" і назвав їх дарами Бога

Голова католицької церкви здивував ставленням до сексу і їжі

Папа Франциск назвав секс і їжу задоволеннями, дарованими Богом. В інтерв'ю італійському письменникові Карло Петрині голова католицької церкви заявив, що насолоджуватися ними - не гріх, як вчили в минулому "надмірно старанні" церковні керівники, повідомив Newsweek.

Фото: Getty Images

"Задоволення надходить безпосередньо від Бога. Воно ні католицьке, ні християнське, ні чиєсь іще. Воно просто божественне, - сказав папа римський. - Задоволення від їжі і сексуальне задоволення надходять від Бога".

У минулому церква засуджувала плотські втіхи, і Франциск назвав таке ставлення "надмірно моральною і неправильною інтерпретацією християнського вчення".

"Задоволення від їжі потрібно для того, щоб підтримувати здоров'я. Точно так же і сексуальне задоволення робить любов більш красивою і гарантує збереження виду, - сказав 83-річний понтифік. - Погляди, що відкидають такі ключові аспекти життя, завдали величезної шкоди, яка все ще відчувається".

Також папа Франциск сказав, що є набагато більш серйозні проблеми, над якими потрібно працювати, а саме зміна клімату, вирубка лісів і нестійке споживання. Раніше духовний лідер католиків закликав весь світ прислухатися до Паризької угоди про клімат 2015 року.

"Наш нескінченний цикл виробництва і споживання виснажує світ природи. Ліси вилуговуються, верхній шар грунту розмивається, поля виходять з ладу, ростуть пустелі, закисляються моря і посилюються шторми. Творіння стогне!" - сказав Франциск.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкології

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни