Лайм

Вбивця Джона Леннона попросив вибачення у рідних музиканта та пояснив свій вчинок

У серпні Марку Девіду Чепмену вкотре відмовили в УДЗ

Вбивця Джона Леннона, 65-річний Марк Чепмен, вибачився перед родичами музиканта і пояснив свій вчинок майже 40-річної давності "самозакоханістю та егоїстичністю".

У серпні цього року Чепмену в одинадцятий раз відмовили в достроковому звільненні. Під час слухань чоловік зізнався, що вбив Леннона "заради слави". При цьому додав, що заслуговує смертної кари і допускає, що може провести за гратами все життя, пише BBC.

Марк Девід Чепмен Фото: Getty Images

"Я просто повторюся, що прошу вибачення за свій злочин. Для мене немає виправдання. Я вбив його, тому що він був дуже популярний, і це єдина причина, а я був занадто самозакоханим та егоїстичним", - зазначив він.

Марк Девід Чепмен застрелив Джона Леннона 8 грудня 1980 року поблизу житлового будинка музиканта в Нью-Йорку. Чоловік чотири рази вистрілив в спину Леннону, після чого сів на тротуарі читати роман Джерома Селінджера "Ловець у житті" та чекати на поліцію.

Марк Девід Чепмен, 1998 рік Фото: Getty Images

У тому ж році Чепмен отримав термін від 20 років до довічного - тобто мав провести у в'язниці щонайменше 20 років, після чого при певних обставинах міг вийти на волю. Прохання про звільнення Чепмен подає кожні два роки, починаючи з 2000-го. За підсумками слухання в серпні, він продовжить відбувати термін у в'язниці суворого режиму. Наступне слухання у справі Чепмена відбудеться в серпні 2022 року.

  • Вбивство Джона Леннона свого часу вразило світ і обросло безліччю неймовірних теорій. Фанати музиканта вірили, що скоїти злочини Чепмена переконав уряд США. Тож не дивно, що через якийсь час з'явилося безліч книг та кілька фільмів про смерть легендарного бітла.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них скоріше.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Теги:

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків