За останні кілька років завдяки вишуканості страв, пікантності та шарму спецій японська кухня стала популярною як ніколи. Що правда, приготувати щось із японського меню будинку вже складніше, ніж підсмажити, наприклад, оладки з кабачків. В ідеалі варто шукати рецепти кулінарів з Японії.
Одним з таких ділимося з читачами сьогодні. Готоуємо вдома пікантну курку теріякі за рецептом шеф-кухаря Йоші Фудзівари.
Курка теріякі
Для приготування 2 порцій курки теріякі нам знадобляться наступні інгредієнти:
- куряче стегно (2 шт)
- мікс грибів (шитаке, ерінге та шімедзі по 30г)
- тофу (100 г)
- шпинат (30 г)
- саке - (90 мл)
- соєвий соус (50 мл)
- мерин - (50 мл)
- сіль, перець (за смаком)
- кунжут (за бажанням)
Акуратно викладіть тофу з упаковки та залийте водою. Промийте, а потім видаліть рідину за допомогою кухонного або паперового рушника.
Для приготування гарніру візьміть шпинат, наріжте гриби та додайте до посудини 40 мл саке. Потім накрийте тарілку харчовою плівкою, зробіть в ній кілька дірочок і відправте до мікрохвильовки на 2 хвилини.
Повернемося до тофу: візьміть сковороду і додайте трохи олії, потім покладіть до неї тофу та накрийте кришкою. Переверніть тофу, коли на дні утворюється золотава скоринка. А потім покладіть готове тофу на паперовий рушник, щоб прибрати залишки вологи.
Промийте курку. Відріжте жирові складки та зайві шматочки з курячого стегна. Потім обережно видаліть кісточку. Посоліть та поперчіть. Розігрійте сковороду та відправте курку на сковороду. Як тільки м'ясо повністю побіліє - можна перевертати. Готувати потрібно до неповної готовності.
Після смаження залиште курку на деякий час, укривши її паперовим рушником.
Для приготування соусу теріякі візьміть соєвий соус, мерин та саке - налийте в рівних кількостях (по 50 г). Пробуйте соус, якщо не вистачає цукру, то додайте трохи за смаком. Покладіть до соусу курку та обсмажуйте до повної готовності.
Подавати курку варто з овочами. Можна подавати цілою, розрізати не обов'язково. На посудині полийте курку соусом теріякі і, за бажанням, посипте кунжутом. Смачного!
- Не пропускайте також на theLime рецепти судді кулінарного проекту "МастерШеф" Тетяни Литвинової. Цього тижня печемо вдома ароматний гарбузовий хліб.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.