Лайм

Після суду новий тираж книги "Справа Василя Стуса" вийшов з "бонусом" на форзаці

Заборона на поширення книги може вступити в силу лише з 18 листопада

2 листопада видавництво Vivat випустило новий тираж книги Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса" про українського поета-дисидента. У жовтні суд частково задовольнив позов політика Віктора Медведчука, визнавши деякі фрази в збірнику документів такими, що "порушують честь та гідність позивача", і заборонили його поширення в оригіналі без згоди політика.

Подавши апеляцію, Вахтанг Кіпіані та Vivat скористалися можливістю випустити ще один тираж - 15,000 екземплярів. При цьому нові книги вийшли з "бонусом" на форзаці - рішенням Дарницького районного суду про заборону на поширення книги.

"На форзацах книги розмістили рішення Дарницького райсуду про заборону книги в першій інстанції, яке може вступити в силу 18 листопада, і передмову автора, Вахтанга Кіпіані. Тираж в такому вигляді друкується вперше", - розповіла у Facebook гендиректор видавництва Vivat Юлія Орлова.

Примітно, що незабаром "Справа Василя Стуса" також вийде в аудіоверсії. Її озвучить режисер і актор Ахтем Сеітаблаєв.

  • "Справа Василя Стуса" розкриває деталі судів над поетом-дисидентом Василем Стусом, а також описує осінній процес 1980 року, за підсумками якого Стуса засудили до 10 років примусових робіт і до 5 років заслання. У 2019-му Віктор Медведчук, який виступав на тому самому процесі адвокатом поета, заявив, що вимагатиме заборонити поширення книги "будь-яким способом на будь-якій території".
  • Незабаром після рішення суду, міністр культури Олександр Ткаченко заявив, що закупить частину тиражу "Справи Василя Стуса" для національних бібліотек.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil