Лайм

Ватикан пояснив слова папи римського про одностатеві шлюби - виявилося, їх вирвали з контексту

Заяви Франциска були зовсім не такими однозначними

Ватикан прокоментував слова папи Франциска в підтримку одностатевих шлюбів. У листі, відправленому Державним секретаріатом Ватикану папським представникам по всьому світу, сказано, що його фрази були вирвані з контексту, і зовсім не говорять про зміну доктрини, пише CNN.

Фото: Wikipedia

Нагадаємо, що в документальному фільмі "Фрачнеско", випущеному в жовтні, понтифік заявив, що гомосексуали "мають право бути частиною сім'ї". "Ми повинні створити закон про цивільні союзи. Таким чином, вони будуть захищені законом", - сказав Франциск про одностатеві пари.

Ватиканські чиновники запевняють, що під час запису інтерв'ю понтифік відповів на два різних питання, які у фільмі були відредаговані і опубліковані як одна відповідь "без належної контекстуалізаціі".

"Це призвело до плутанини, - йдеться в листі. - Папа говорив про права цих людей на певний юридичний захист, але не про одностатеві шлюби. Він мав на увазі, що має існувати закон про цивільні союзи на відміну від одностатевих шлюбів. Зрозуміло, що папа Франциск мав на увазі певні положення, прийняті державами, і, звичайно, не доктрину Церкви, яку він неодноразово захищав протягом багатьох років".

Відповідаючи на коментар папи про те, що "гомосексуали мають право бути частиною сім'ї", Ватикан заперечив, що глава католицької церкви мав на увазі саме шлюби. "Замість цього папа сказав: "Син або дочка з гомосексуальною орієнтацією ніколи не повинні піддаватися дискримінації в сім'ї", - йдеться в листі.

Після прем'єри фільму Франческо в Римі режисер Євген Афінеевскій повідомив, що особисто брав інтерв'ю у папи, але журналісти виявили, що кадри взяті з інтерв'ю для каналу Mexico Televisa в 2019 році. Тоді його коментарі з приводу цивільних одностатевих союзів не транслювалися.

  • Примітно, що папа Франциск не вперше ділиться думкою, яка викликає гострі дискусії в мережі. Раніше понтифік заступився за "плотські втіхи" і назвав їх "дарами Бога".

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни

Українська співачка повідомила про третій викидень і зізналася, чи хоче ще дітей

Співачка Альона Омаргалієва розповіла, що пережила три викидні - виконавиця зізналася, чи не втратила надію народити другу дитину