Лайм

Євгену Літвінковичу - 38: як і чим сьогодні живе зірка проектів "Х-фактор" і "Україна має талант"

Що змінилося в житті співака після закінчення телевізійних проектів

Сьогодні виповнюється 38 років білоруському автору і виконавцю, суперфіналісту шоу "Україна має талант" (2012) і "Х-фактор" (2013) Євгену Літвінковичу. theLime вирішив розповісти про найважливіші події в житті зірки.

Майбутній співак народився в білоруському місті Жодіно в сім'ї майстра взуття Михайла Літвінковича і фотографа Надії Літвінкович.

З 7 років Євген навчався в школі №5 з музично-хореографічним ухилом, після 9-го класу перейшов в училище. У 10 років вступив до художньої школи, яку закінчив з відзнакою. Також займався бойовими мистецтвами і брав участь у КВН.

Євген Літвінкович Фото: instagram.com / litvinkovich

Літвінкович рано втратив батька і, взявши на себе обов'язки глави сім'ї, почав заробляти підприємництвом, навіть не закінчивши училище: працював на ринку, потім відкрив дискотеку під відкритим небом, нічний клуб, ресторан і кафе.

Паралельно влаштовується на півставки на роботу звукооператором в місцевий ДК "Ровесник", там і помічають його співочий талант.

У 2007 році Євген Літвінкович бере участь у міському фестивалі "Жодзінская вясна", де він отримує свій перший гран-прі як переможець в категорії виконавців від 16 до 25 років.

У 2009 році стає фіналістом конкурсу "Нові голоси Білорусі", потім - володарем гран-прі Х Міжрегіонального конкурсу молодих виконавців естрадної пісні в містечку Велиж Смоленської області РФ, бере участь в музичних проектах на телебаченні. У 2012 році виступає на Слов'янському Базарі.

Євген Літвінкович Фото: instagram.com / litvinkovich

Але популярність приходить до співака після участі в телевізійному шоу "Україна має талант" в 2012 році. На конкурсі він виконав пісню "Sweet People" української співачки Альоші, з якою вона виступала на "Євробаченні-2010". Дійшовши до півфіналу, Євген залишає шоу, але отримує запрошення від члена журі Ігоря Кондратюка взяти участь в іншому, виключно вокальному талант-шоу "Х-фактор".

Жодного разу не потрапивши в номінацію, Євген стає супер-фіналістом і цього шоу та займає 2-е місце за результатами глядацького голосування, поступившись перемогою одеситці Аїді Ніколайчук.

Після закінчення шоу "Х-фактор" Євген Літвінкович підписав 5-річний контракт з продюсерським центром каналу СТБ і почав роботу над першим альбомом. Однак уже в 2014 році він достроково розірвав контракт про співпрацю, після чого артист продовжив будувати кар'єру самостійно.

У другій половині 2014 року співак багато гастролював по Україні, а в 2015-му йому дісталася роль Клопена, короля Двору Чудес в мюзиклі "Notre Dame de Paris".

Євген Літвінкович Фото: instagram.com / litvinkovich

Також Літвінкович брав активну участь в різних благодійних проектах, в тому числі "Незламні", виступав у населених пунктах, максимально наближених до зони АТО.

На сьогоднішній день співак активно розвиває свою творчість, гастролює, випускає нові пісні, а також ділиться своїми роздумами про життя, фільми, кулінарію, про що й пише в соцмережах.

Євген Літвінкович Фото: instagram.com / litvinkovich

24 жовтня 2020 року Євген Літвінкович випустив пісню "Блакітнавокая", яка присвячена Білорусі.

"Вона народилася в моїй душі, під враженнями від подій, що відбуваються зараз в моїй країні. Я зараз, як і всі білоруси, точно знаю, що все буде добре!" - зазначив артист на сторінці в Instagram.

Євген Літвінкович Фото: instagram.com / litvinkovich

Також Літвінкович продовжує займатися благодійністю, допомагає дітям-інвалідам та сиротам.

Фото: instagram.com / litvinkovich

А також жартує в соцмережах на злободенні теми.

Фото: instagram.com / litvinkovich

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Канал "СТБ" повідомив про рекордну кількість анкет після оголошення імені нового "Холостяка"

Творці Холостяка повідомили про велику кількість анкет після того, як оголосили ім'я нового героя Олександра Терена

"Суспільне" заперечило слова alyona alyona про штраф для української делегації на "Євробаченні-2024": що відомо

Суспільне Мовлення спростувало заяву alyona alyona про штраф української делегації за футболки з закликами звільнити військовополонених

Найбільша цінність мого життя: співачка Lama у День сім'ї показала романтичну світлину з коханим

У День сім'ї 2024 в Україні співачка Lama показала фото зі своїм обранцем Романом та висловилася про сімейні цінності