Лайм

Вчені зруйнували міф про особливий зв'язок людини та коня - тварини дивляться на нас інакше

Коники навряд чи будуть за вами нудьгувати і махати хвостом при зустрічі

Казки й стародавні легенди переконали людину в існуванні її особливого зв'язку з кіньми. Але вчені готові з цим сперечатися. Спостерігаючи за поведінкою коней, вони прийшли до висновку, що тварини дійсно виявляють особливе почуття до людей. Але це зовсім не любов.

Як пише New York Post, ветеринари зі шведського Лінчепінського університету вирішили визначити, чи можуть коні "любити" людей, відповідаючи взаємною прихильністю. Але, спостерігаючи за 26 різними кіньми, вони прийшли до висновку, що ці тварини швидше використовують людину, незалежно від того, господар це чи ні.

Фото: pixabay.com

Фахівці звернули увагу на цікавий факт: коли поблизу немає людей, коні демонструють вищу частоту серцевих скорочень. З появою людини тварини знаходять спокій, але не прив'язуються до неї емоційно.

Створивши для коней кілька стресових ситуацій, вчені підтвердили свої здогадки. "Навіть якщо їх вчать залишатися на самоті, вони все одно реагують на це більш високою частотою серцевих скорочень", - вказали ветеринари.

Для прикладу вчені привели собак, які при розлученні з людиною відчувають стрес, шукають близькості та радіють довгоочікуваним зустрічам. "Собаки поруч з господарем часто демонструють підвищену грайливість. Наскільки нам відомо, за кіньми цього не помічали", - додали в університеті.

  • Читайте також на theLime, як кіт пішов з дому на три дні, а повернувся з сюрпризом для господаря. Виявляється, за цей час пухнастий набрав боргів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Сергій Притула показав рідкісне фото з донькою та ніжно звернувся до неї

Волонтер Сергій Притула оприлюднив чарівні кадри з маленькою донькою. Дитині виповнилося три роки

Керівниця фан-клубу Олега Винника обурилася через хейт співака: що відомо

Керівниця офіційного фан-клубу Олега Винника Валерія Барон пройшлася по критиканах артиста. Вона обурилася через останні висловлювання Геннадія Вітера

Мав роман з Анною Трінчер: як змінився актор серіалу "Школа" Богдан Осадчук

Богдан Осадчук у період повномасштабної війни живе у Києві та займається акторством - що відомо про життя знаменитості