Лайм

Балакучий папуга врятував господарю життя під час нічної пожежі: фото

Птах відчув небезпеку раніше детекторів диму

Австралієць врятувався від пожежі завдяки домашньому папузі, який відчув недобре і почав голосно викрикувати ім'я свого господаря. Чоловік розповів, що птах підняв тривогу до того, як спрацювали детектори диму, пише ABC News.

Фото: ABC News

Коли близько 2:00 ночі пожежники міста Брісбен прибули за адресою, будинок Антона Нгуєна вже палав. Переляканий, але неушкоджений господар стояв на вулиці разом зі своїм папугою. Рятувальникам він повідомив, що птах вчасно попередив його про небезпеку.

"Я почув хлопок, і Ерік, мій папуга, почав кричати: "Антон! Антон!" Тоді я прокинувся і відчув запах диму, - сказав він. - Я схопив Еріка, відкрив двері, подивився в дальню частину будинку і побачив полум'я. Тоді я забрав сумку і втік вниз".

За словами чоловіка, він не чув димової сигналізації, і своїм порятунком цілком зобов'язаний чуйному птаху. "Я в шоці, але в порядку, - сказав він. - Все добре, поки є я і моя птах".

Пожежні ліквідували загоряння і розслідують його причину. За їх словами, вогонь охопив усе приміщення і вирвався назовні, знищивши стіни та покрівлю.

Фото: ABC News

  • Читайте також, як крихітний пес врятував життя хазяїну з інсультом. Розумна собака швидко зрозуміла, що немолодому господареві потрібна допомога, і фото їх зустрічі в лікарні торкають до сліз.
  • Раніше групу матюкливих папуг вигнали із зоопарку за образу відвідувачів. Тямущі птиці навчилася лаятися і сміятися як старі робочі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування

У віці 79 років помер знаменитий британський актор, відомий за фільмами "Титанік" і "Володар перснів"

Британський актор Бернард Гілл помер у 79 років у колі родини - він зіграв у фільмах Титанік та Володар перснів - фільмографія знаменитості

Поділилися зворушливими привітаннями та показали родинні фото: як зірки відсвяткували Великдень-2024

Як українські знаменитості відсвяткували Великдень-2024 - Лілія Ребрик, Ольга Сумська, Злата Огнєвіч та інші показали фото