Лайм

Зірка трилогії "Назад у майбутнє" ледь не залишився паралізованим і заново вчився ходити

59-річний актор пережив операцію з видалення пухлини хребта

Майкл Джей Фокс уже 30 років бореться з хворобою Паркінсона, але найважчим випробуванням в його житті виявилося зовсім не це неврологічне захворювання. В інтерв'ю People актор фільмів "Назад в майбутнє" розповів, що в 2018 році у нього виявили пухлину хребта, яка ледь не залишила його прикутим до ліжка.

Фото: https://www.instagram.com/tracy.pollan

Пухлина Фокса виявилася доброякісною, але росла так швидко, що біль в його тілі став нестерпним. Тоді лікарі зважилися провести ризиковану операцію, яка повернула акторові можливість рухатися.

"У мене був би параліч, якби мені не зробили операцію, - сказав він. - Пухлина стискала спинний мозок, тому їм довелося бути дуже обережними, щоб не завдати подальшої шкоди".

Після хірургічного втручання почався довгий період реабілітації: протягом 4-х місяців улюбленець публіки заново вчився ходити. Вирішивши, що найгірше вже позаду, Фокс повернувся додому і навіть погодився зіграти епізодичну роль у фільмі Спайка Лі. На жаль, в день зйомок актор впав на кухні і отримав важкий перелом руки.

"Це безумовно був найтемніший час мого життя. Я притулився до стіни на кухні, чекав приїзду швидкої і думав, що гірше вже бути не може. Я зрозумів, що не можу прийняти це з оптимізмом, не було ніяких позитивних сторін. Тільки жаль і біль", - поділився він.

Проте Фокс знайшов в собі сили боротися, згадавши, що в світі завжди є люди, яким гірше. Він вдячний своєму тілу за стійкість і дивиться в майбутнє з "оптимізмом 60-річного чоловіка".

"Я живу з хворобою Паркінсона, але моє життя зараз спокійне, і я дійсно гарно проводжу час, - говорить Фокс. - Люди мені не вірять, але я люблю життя. Мені подобається бути зі своєю родиною. Мені подобається бути з дружиною Трейсі. Мені подобається, що я не роблю непотрібних речей, які робив раніше, бо у мене немає ні енергії, ні часу. Я вдячний за те, що пройшов через суворе випробування, коли мені було за п'ятдесят. Я нарешті зрозумів дещо, і це не буде дошкуляти мене в мої 70-80 років".

  • Раніше про хворобу Паркінсона розповів знаменитий рок-музикант Оззі Осборн. Він зізнався, що думає про смерть, але не планує впадати у відчай.
  • Вдова Шона Коннері розповіла, чим актор хворів перед смертю. Виявилося, останніми роками шотландського актора затьмарила деменція, і він чекав смерті як звільнення.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування