Лайм

Хліб у холодильнику та зелень у пакетах: 5 помилок зберігання продуктів, які ми робимо

Як довше зберегти свіжість продуктів

Кожна господиня щодня стикається з такою проблемою, як зіпсовані від неправильного зберігання продукти. theLime вирішив розібратися, як зберегти свіжість овочів і фруктів, і чому не слід класти хліб у холодильник.

Одна з найбільш поширених помилок - хліб у холодильнику. Як відомо в холодильнику вологе середовище, а хліб вбирає вологу, як губка. В результаті він втрачає свої смакові якості та швидко черствіє після того, як його дістають з холодильника. Плюс - у вологому середовищі швидше розвиваються гриби і мікроорганізми, тобто утворюється цвіль. Ну і наостанок - хліб вбирає в себе інші запахи, тому ви можете бути неприємно здивовані, коли їсте хліб з присмаком котлет.

Порада: Зберігайте хліб в дерев'яній хлібниці, регулярно мийте її і очищайте від крихт.

Фото: pixabay.com

Для зберігання овочів, фруктів і зелені не обов'язково використовувати поліетиленові пакети, так як вони не дають продуктам дихати, через що ті швидко псуються.

Порада: Невеликі пучки зелені можна зберігати в холодильнику в склянках з водою як букети.

Фото: pixabay.com

Ще одна поширена помилка - зберігати банани в холодильнику або ж з іншими фруктами.

Часто господині не розуміють, чому щойно куплені банани раптом почорніли. Це відбувається через те, що вони містять складні вуглеводи, які під впливом кисню розпадаються на сахарозу та інші елементи, подібні за складом з меланіном. Даний процес прискорюється при низьких температурах - тобто в холодильнику.

Також не рекомендується зберігати банани разом з іншими фруктами, так як етилен, що виділяється ними, сильно прискорить дозрівання, а потім призведе до псування.

Порада: Банани найкраще зберігати гронами в підвішеному стані в прохолодній коморі або іншому сухому і темному місці.

Фото: pixabay.com

Напевно, у кожного в житті була ситуація, коли він купив стиглий авокадо, розрізав його, а залишки прибрав в холодильник. І буквально через годину яскраво-зелений фрукт перетворився в темний, не придатний для вживання. Справа в тому, що його м'якоть на повітрі швидко окислюється і темніє.

Порада: Покладіть авокадо в паперовий пакет і зберігайте при кімнатній температурі. Щоб прискорити дозрівання, покладіть в пакет одне яблуко. Розрізаний авокадо зберігайте з кісточкою в герметично закритому контейнері, а також покладіть шматочок цибулі або часточку лимона.

Фото: pixabay.com

І остання помилка - не можна зберігати в холодильнику помідори, так як при температурі нижче 10 градусів вони втрачають аромат і стають несмачними. Найкраще покласти їх в шафу і зберігати при кімнатній температурі.

Порада: Для того, щоб нестиглі томати дозріли, потримайте їх в паперовому пакеті при кімнатній температурі кілька днів.

Фото: pixabay.com

  • Раніше ми розповіли про те, чому в сезон простудних захворювань не варто захоплюватися імбиром.
  • Читайте також на theLime про корисні продукти з вітаміном D.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита