Лайм

У 73-ту річницю весілля на Єлизаветі II помітили особливу прикрасу - свого часу її носила королева Вікторія

Всього в колекції британської королеви налічується близько ста брошок

У колекції 94-річної Єлизавети II чимало дорогоцінних прикрас, але особлива пристрасть британської королеви - брошки. У кожного аксесуара є своя історія та призначення. Наприклад, брошку, яку монархиня отримала в день сходження на престол, вона одягає лише в особливих випадках, тому в день 73-й річниці весілля вона вибрала саме її.

Прикраса називається "Платинова хризантема" і складається з сапфіра, обрамленого 12 діамантами. Свого часу цю брошку носила королева Вікторія - аксесуар був подарунком принца Альберта за день до їх весілля 9 лютого 1840 року.

Портрет Єлизавети II і принца Філіпа в честь їх 73 річниці весілля Фото: instagram.com/theroyalfamily

Єлизаветі II брошка дісталася в день сходження на престол. Одягає її королева тільки по урочистих приводах, наприклад на хрестини онуків, для зйомок різдвяних портретів та на важливі прийоми.

Фото: instagram.com/theroyalfamily

Фото: instagram.com/theroyalfamily

Всього в колекції Єлизавети II налічується близько ста брошок. Їх можна розділити на кілька категорій: по коштовним каменям й матеріалам, цінності та формі. У дорогоцінних прикрасах переважають діаманти, а в останній категорії - банти.

  • Єлизавету II коронували в Британії 67 років тому. У важкій короні та розшитій золотом сукні Єлизавета II вперше вийшла до народу в статусі королеви. Згадуємо, як це було .

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни

Українська співачка повідомила про третій викидень і зізналася, чи хоче ще дітей

Співачка Альона Омаргалієва розповіла, що пережила три викидні - виконавиця зізналася, чи не втратила надію народити другу дитину