Лайм

Музичний альбом, який Джон Леннон підписав своєму вбивці, виставили на продаж

Платівка була доказом у розслідуванні вбивства музиканта

Примірник альбому "Double Fantasy", який Джон Леннон підписав своєму вбивці за кілька годин до смерті, виставили на аукціоні. Стартова ціна платівки, маркованої як поліцейський доказ, становить 400 тис. доларів, пише Page Six.

Фото: Goldin Auctions

Історична копія альбому була одним із доказів у ході розслідування вбивства Леннона Департаментом поліції Нью-Йорка. Чепмен подав її Леннону для автографа, перш ніж застрелити біля будинку Дакота в грудні 1980 рік. Вперше меморабілію продали в 1998 році за 150 тис. доларів, однак тепер її ціна може злетіти до мільйонів.

Раніше цього року Чепмен, засуджений на довічне ув'язнення, вибачився перед Йоко Оно і назвав свій злочин "вкрай егоїстичним". Після відмови в умовно-достроковому звільненні він сказав: "Я просто хочу повторити, що шкодую про свій злочин. У мене немає виправдання. Я вважаю, що це найгірше злочин - зробити щось із безневинною людиною. Він був дуже популярний. Я вбив його не через його характер або те, якою людиною він був. Він був сім'янином. Він був іконою. Він був тим, хто говорив речі, про які тепер ми можемо говорити, і це чудово".

За словами Чепмена, єдиною причиною вбивства Леннона стало те, що колишній учасник The Beatles був дуже відомою людиною. "Це був вкрай егоїстичний вчинок. Мені шкода, що я завдав болю Йоко Оно. Я весь час думаю про це", - заявив він комісії.

  • Вбивство Джона Леннона свого часу вразило світ і обросло безліччю неймовірних теорій. Фанати музиканта вірили, що скоїти злочини Чепмена переконало уряд США. Тож не дивно, що через час з'явилося безліч книг і кілька фільмів про смерть легендарного бітла.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також