Лайм

Що буде, якщо проковтнути батарейку? Хитрий в'язень провів експеримент і здивував лікарів

ЕКГ чоловіка вказувало на серцевий напад, хоча сам він на серце не скаржився

26-річний італійський в'язень вирішив "відпочити" в лікарні і навмисно проковтнув батарейку АА. Через кілька годин він поскаржився на біль в животі, і коли його привезли у відділення невідкладної допомоги, лікарів чекав сюрприз, пише Insider. Кардіограма чоловіка (ЕКГ) показала зміни серцевого ритму, характерні для інфаркту, хоча ніяких симптомів нападу у нього не було.

Фото: needpix.com

Лікарі не знають, чому батарейка привела до змін ЕКГ, але після того, як її витягли за допомогою невеликої трубки, відхилення зникли. Вже через 6 годин горе-пацієнта виписали і відправили назад до в'язниці.

Фахівці з двох лікарень у Флоренції описали дивний випадок в медичному журналі Annals of Internal Medicine. Вони вважають, що батарейка вплинула на кислотність шлунка чоловіка, перешкодивши дослідженню серця. Раніше схожі випадки спостерігалися у 36-річного чоловіка з шизофренією, який проковтнув 6 батарейок AAA, і 51-річного чоловіка, який проковтнув 13 олівців і 18 батарейок AA. У обох були аномальні показання ЕКГ, які прийшли в норму після видалення батарейок.

Однак найчастіше батарейки ковтають маленькі діти, і лікарі попередили, що це небезпечно: батарейка може застрягти в стравоході і викликати опік. "Чим довше батарейка буде знаходиться в стравоході, тим більше буде ушкоджень, - попередила дитячий хірург Меган Арнольд. - Якщо монетка може почекати до ранку і вийти, то батарейка вимагає негайних дій, як тільки ви про це дізнаєтеся".

  • Читайте також на theLime, як старий телевізор більше року псував жителям селища інтернет. Рішення проблеми зайняло 18 місяців, і в ньому немає ніякої магії - тільки фізика.
  • У будинок трунаря з Індонезії впав величезний камінь і зробив його багатим. Виявилося, це цінний метеорит віком близько 4,5 мільярда років.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Позитив після тривалого мовчання розсекретив свою кохану: хто підкорив серце виконавця

Олексій Завгородній із гурту Время и Стекло підтвердив роман з танцівницею Юлією Сахневич - артист показав романтичне відео

Герцогиня Единбурзька, яка приїхала до Києва, зустрілася з Зеленськими: що відомо про її візит

В Україну вперше з 2014 року приїхала представниця королівської родини герцогиня Единбурзька - що відомо про її поїздку, фото та подробиці

Тримаємо Часік: військовослужбовець Олег Сенцов поділився подробицями з фронту та показав фото

Олег Сенцов показав нове фото з фронту та повідомив, що наразі разом з побратимами захищає місто Часів Яр у Донецькій області