Лайм

У США над автомагістраллю побудували міст тільки для тварин - тепер там бродять лосі, пуми і ведмеді

Камери відеоспостереження зафіксували на мосту активний трафік

В американському штаті Юта побудували перший міст для диких тварин. Його встановили над багатосмуговим шосе, яке проходить через каньйон Парлі. За інформацією New York Post, вартість проекту склала 5 млн доларів, і він вже довів свою користь.

Головна мета 106-метрового моста - зменшити кількість зіткнень з тваринами, адже за 2 роки тут відбулося не менше 100 ДТП. Конструкція відкрилася в 2018 році, і з тих пір кількість нещасних випадків там різко скоротилася.

"Вклад в безпеку окупається. І ми очікували, що пройде кілька років, перш ніж тварини звикнуть до мосту, тому це чудово", - розповів представник Департаменту транспорту Юти (UDOT).

Щоб міст став більш привабливим для тварин і вписався в навколишнє середовище, його присипали землею і камінням, розкидали колоди і валуни. На відео в Facebook UDOT потрапили ведмеді, лосі, борсуки, пуми, вовки, олені, койоти і дрібні гризуни, які перетинають міст. Було також встановлено 3,7 км огорожі, щоб дикі тварини використовували естакаду замість того, аби вибігати на автомагістраль.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Все, що страшне, - реальність: Дантес поскаржився на пригнічений стан

Співак Володимир Дантес не став приховувати, що останнім часом відчуває емоційне виснаження. Артиста рятують природа, рідний дім, родина

Співак ALEKSEEV відреагував на чутки про роман з відомою блогеркою

Виконавець Alekseev відповів на плітки про його особисте життя. Проте артист не вдавався в деталі

Не хочемо мовчати: блогерка Юлія Верба повідомила про свою вагітність

Блогерка Юлія Верба здивувала новиною про свою вагітність. Жінка показала кадри, де добре видно кругленький животик