Лайм

Помер льотчик Чак Йегер - перша людина в історії, яка перевищила швидкість звуку

За своє життя льотчик-ас провів у небі понад 10 тисяч годин

У віці 97 років помер американський льотчик-випробувач Чак Йегер. Як пише The New York Times, він був першою людиною в історії, якій вдалося перевищити швидкість звуку.

У роки Другої світової Йегер зарекомендував себе як льотчик-ас, він збив 13 ворожих літаків, при цьому п'ять з них - протягом одного дня. В цілому ж ветеран освоїв управління понад 150 літаками та провів у небі понад 10 тисяч годин.

Актор Сем Шепард (зліва) та Чак Йегер на зйомках фільму The Right Stuff (1983 рік) Фото: Warner Bros.

14 жовтня 1947 року відбулася найвідоміший політ Йегера, який став однією з найважливіших подій у світі авіації та назавжди увійшов в історію. Тоді льотчик, керуючи експериментальним літаком Bell X-1, вперше перевищив швидкість звуку.

Ім'я Чака Йегера стало відомим на весь світ у 1979 році після виходу книги The Right Stuff Тома Вульфа про військових льотчиків США. Кількома роками пізніше в однойменному фільмі роль Йегера зіграв актор Сем Шепард.

Найцікавіші новини тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Актор Михайло Кукуюк чесно відповів, що робитиме у разі отримання ще однієї повістки

Михайло Кукуюк не зміг долучитися до військової служби через проблеми зі здоров'ям - що робитиме актор, якщо отримає ще одну повістку

Ми чекали на тебе все життя: 37-річна Іванна Онуфрійчук вперше стала мамою

Іванна Онуфрійчук народила сина у 37 років - ведуча показала малюка та себе у пологовому будинку - що відомо про її особисте життя

У Львові попрощалися з актором Богданом Козаком, який помер на 84-му році життя: фото

Богдан Козак помер 28 травня на 84-му році життя - прощання з актором відбулося в його рідному театрі у Львові - фото