Лайм

Помер актор Валентин Гафт - зірка фільму "Чародії"

Йому було 85 років

У суботу, 12 грудня, з життя пішов радянський та російський актор Валентин Гафт. На момент смерті народному артисту РФ було 85 років.

Про це повідомив московський театр "Современник" на своїй сторінці в Facebook. "Сьогодні не стало нашого Валентина Йосиповича Гафта", - сказано в пості.

Валентин Гафт Фото: facebook.com/TheatreSovremennik

Інформацію про смерть актора підтвердила вдова Ольга Остроумова. "Так, його не стало. Це сьогодні відбулося", - сказала вона виданню ТАСС. У коментарі РБК жінка зізналася , що причиною смерті чоловіка став інсульт.

Валентин Гафт знявся в багатьох фільмах, але справжній успіх до нього прийшов після співпраці з Ельдаром Рязановим. Його називали одним з улюблених артистів режисера, яких той регулярно запрошував знімати в своїх картинах.

Найвідоміші фільми за його участі - "Гараж", "Небеса обетованные", "О бедном гусаре замолвите слово", "Забытая мелодия для флейты", "Здравствуйте, я ваша тетя!", "Анкор, еще анкор!", "Утомленные солнцем - 2: Предстояние" и новогодний фильм "Чародеи", де Гафт з'явився в образі Аполлона Митрофановича Сатанєєва.

Кадр з фільму "Чародеи"Фото: kino-teatr.ru

Валентин Гафт у фільмі "Гараж" Фото: kino-teatr.ru

Фрагмент фільму "Небеса обетованные" Фото: kino-teatr.ru

Валентин Гафт багато років служив в московському театрі "Современник" і був володарем декількох престижних театральних премій.

  • На 86 році життя помер театральний режисер, народний артист України та Росії Роман Віктюк. За роки кар'єри він поставив понад 200 театральних вистав. Артист помер 17 листопада, незабаром після госпіталізації з Covid-19.
  • 17 листопада в Московському драматичному театрі попрощалися з актором Арменом Джигарханяном, який пішов з життя вранці 14-го числа. У театру, яким керував артист, зібралися близькі, приятелі шанувальники його творчості.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Актор Юрій Феліпенко поділився думками про службу у ЗСУ та показав фото з побратимами

Юрій Феліпенко служить у ЗСУ - актор розповів про своє ставлення до служби та закликав українців допомагати і не забувати про війну

Вартий всього найкращого: кохана Позитива зворушливо привітала його з днем народження

Олексій Завгородній (співак Позитив) зустрічається з танцівницею Юлією Сахневич - обраниця музиканта привітала його з днем народження

Після виїзду з України Олег Кензов виступив з росіянами у Німеччині: що відомо про скандал

Олег Кензов з Мішею Марвіним та зірками-путіністами виступив на російському заході у Німеччині - артист виконував російськомовні пісні