Лайм

Всі кавери "Щедрика" об'єднали в один ролик - в ньому є найперше виконання пісні та уривок з "Один вдома"

У відео увійшло 47 каверів

Житель Вінниці Олександр Петров зробив українцям на Різдво музичний подарунок - він створив відео, в якому об'єднав майже 50 кавер-версій пісні "Щедрик" Миколи Леонтовича. За роки свого існування ця мелодія отримала масу перероблених варіантів, а також прозвучала у відомих фільмах.

У ролик увійшли найперше виконання 1922 року, уривок з різдвяної комедії "Один вдома" і навіть вистукування баскетбольними м'ячами. Відео триває 9 хвилин, і за цей час можна почути "Щедрик" українською, англійською та арабською мовами, під акомпанемент різних музичних інструментів й а капела.

"Те, що не знав, то, що не чув, - всі кавери на "Щедрик"! Гордися українським!" - написав автор відео на своїй сторінці в Facebook.

Пісня "Щедрик" була написана Миколою Леонтовичем в 1901 році. Пізніше мелодія українця розтеклася всьому світу: в 30-і роки "Щедрик" отримав англомовну версію "Carol of the Bells", яку написав американець українського походження Пітер Виговський. До цього дня це найулюбленіша різдвяна пісня не тільки в Україні, а й в усьому світі.

  • З вечора 6 січня в деяких областях України починають колядувати. За традицією діти і дорослі переодягаються в костюми і ходять по домівках, співаючи колядки. theLime вирішив згадати найкращі різдвяні піснеспіви у виконанні українських зірок.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Євгенія Власова пояснила зникнення зі сцени на роки та заговорила про відновлення кар'єри

Євгенія Власова розповіла, чому зникла із шоу-бізнесу - співачка заявила, що їй потрібно було зробити паузу через обставини у житті

Ірина Сопонару вийшла заміж за свого коханого-іноземця: акторка показала зворушливі весільні кадри

Ірина Сопонару і її обранець Ріс одружилися - акторка показала весільні кадри - що відомо про її особисте життя

Рожевий манікюр на випускний: стильні дизайни у модному кольорі

Дівчатам, які готуються до випускного, варто обрати ніжні відтінки манікюру, які асоціюються з молодістю та свіжістю. Рожевий колір манікюру може ідеального доповнити ваш образ