Лайм

У США помер найстаріший орангутан в світі - як виглядав 61-річний довгожитель зоопарку

Інджі на два десятиліття пережила своїх побратимів в дикій природі

У зоопарку Орегона (США) у віці 61 року померла Інджі - найстаріший орангутан у світі. Її родичі в дикій природі живуть приблизно на 20 років менше, пишеNY Post.

Інджі було близько двох років, коли в січні 1961 роки її врятували від торговця дикими тваринами і доставили в зоопарк. З тих пір вона жила в спокійному і комфортному середовищі, і лише незадовго до смерті її здоров'я погіршилося.

Фото: twitter.com/OregonZoo

Доглядачі зоопарку розповіли, що у орангутана пропав апетит, вона перестала залишати свій будиночок і мучилася від болю. Ветеринари прийняли важке рішення гуманно приспати Інджі, оскільки знеболюючі препарати перестали їй допомагати.

На згадку про Інджі зоопарк Орегону випустив милий ролик з архівних кадрів. "У свої 61 рік вона була найстарішим і найвідомішим орангутанам в світі, а ще одним з найчарівніших", - розповіли вони.

Сьогодні в світі залишається близько 70 800 орангутанів. Ці розумні людиноподібні мавпи перебувають під загрозою зникнення через вирубку лісів, браконьєрство та нелегальну торгівлю.

  • Раніше в зоопарку Китаю померла найстаріша панда в світі. За людськими мірками їй було 130 років. У дикій природі тварини цього виду рідко доживають до 20-ти.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Навчає і підказує: Ірина Горова висловилася про стосунки Потапа з 16-річним сином

Ірина Горова назвала Потапа чудовим батьком та розповіла, що він має хороші стосунки із сином Андрієм

Євгенія Власова пояснила зникнення зі сцени на роки та заговорила про відновлення кар'єри

Євгенія Власова розповіла, чому зникла із шоу-бізнесу - співачка заявила, що їй потрібно було зробити паузу через обставини у житті

Ірина Сопонару вийшла заміж за свого коханого-іноземця: акторка показала зворушливі весільні кадри

Ірина Сопонару і її обранець Ріс одружилися - акторка показала весільні кадри - що відомо про її особисте життя