Лайм

Філіпу Кіркорову заборонили в'їзд до Литви на 5 років "за виправдання окупації Криму"

Артистові закритий в'їзд до країну з 19 січня

Список небажаних осіб у Литві поповнився ім'ям російського співака Філіпа Кіркорова. З 19 січня 2021 року артисту заборонений в'їзд до країни терміном на 5 років, повідомляє місцеве МЗС.

Як стало відомо раніше, таким чином в країні відреагували на багаторазові візити артиста до окупованого Криму, якими Кіркоров не тільки порушує закони України, а й "свідомо заперечує територіальну цілісність і суверенітет держави", а також виправдовує агресивну політику чинної влади РФ.

Фото: Instagram / Філіп Кіркоров

"Виконавців, які публічно виправдовують окупацію Криму, не можна терпіти ні в одному демократичному суспільстві, - вказала глава литовського МВС Агне Білотайте. - У нас однозначна позиція щодо питання про таких діячів".

У свою чергу, в МЗС Росії вже встигли засудити "репресивне ставлення до артистів" з боку влади Литви. На думку російських чиновників, ми спостерігаємо приклад того, як "культура використовується безчесними литовськими політиками для викорінення доброго ставлення до Росії", яке нібито зберігається у литовських громадян.

У Литві також додали, що тепер пильна увагу буде прикута не тільки до російських артистів, які підтримують агресивну політику Росії, але й до громадян Білорусі, "які сприяли розправі над мирними протестувальниками".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil