Лайм

Російські зірки 90-х поповнили список небажаних осіб в Україні: хто відзначився

Найближчими роками виконавиці не зможуть погостювати в Україні

Російські співачки 90-х Альона Апіна та екс-учасниця гурту "Стрелки" Юлія Беретта потрапили до так званого чорного списку Мінкульту України - переліку осіб, які становлять загрозу для національної безпеки держави.

Як зазначає Мінкульт, артистки були внесені до переліку небажаних осіб за клопотанням СБУ, яке надійшло до міністерства в 14 січня. Причиною цьому стали незаконні візити співачок до окупованого Росією Криму, а також неоднозначна позиція Олени Апіної, яка в інтерв'ю Deutsche Welle так і не визначилася, кому належить півострів.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Alena Apina (@neapina)

"Наш Крим, не наш Крим - у мене дуже складне ставлення до подій, - заявила Апіна. - З одного боку, звичайно, він наш, а з іншого боку, звичайно, він не наш. Звичайно, хочеться, щоб він був наш, і хочеться, щоб ми все це вирішили якось полюбовно".

У 2017 році Апіна також була помічена на концерті в Архангельську, який пройшов зі слоганом "Крим наш". Після цього співачку внести до волонтерської бази "Миротворець", яка також фіксує подібні випадки загрози національній безпеці України.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Юлія Беретта (@ juliaberetta1)

Що ж стосується Юлії Беретти, співачка неодноразово відвідувала окупований Крим, при цьому відкрито висвітлювала свої незаконні поїздки в соцмережах. Останній раз виконавиця була помічена на півострові в 2020 році.

  • Раніше російському співакові Філіпу Кіркорову, ярому прихильникові політики "кращого президента" Володимира Путіна, заборонили в'їзд до Литви на 5 років "за виправдання окупації Криму". При цьому епатажний виконавець досі залишається народним артистом України.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil