Лайм

Більше ніж фото: мальовниче озеро в Сербії засипало товстим шаром сміття

Одного разу в брудній водоймі помітили плаваючу труну

Сербія славиться мальовничими гірськими масивами, лісистими пагорбами та численними озерами. Але оцінити красу природи заважають зростаючі звалища й тонни відходів, які забруднюють водойми.

До мережі потрапили фото сербського озера Потпек, поверхню якого покрив товстий шар сміття. NY Post пише, що крім пластика, пакетів та будівельного сміття в ньому одного разу виявили труну.

Фото: NY Post / AP

Фото: NY Post / AP

Сміття принесло течією річки Лім, яка живить дамбу Потпек. Лім бере початок в сусідній Чорногорії, проходить через кілька муніципалітетів та їхні звалища. Екологи на Балканах попереджають, що оскільки більшість звалищ належним чином не контролюються, токсичні матеріали потрапляють в річки, шкодять екосистемам і дикій природі.

Фото: NY Post / AP

  • "Більше ніж фото" - свіжа рубрика на theLime, в якій ми публікуємо найбільш вражаючі кадри з різних куточків світу. Дивіться в цій серії, як найпопулярніший пляж на Балі перетворився на звалище. Нещодавно активісти вивезли звідти 30 тонн сміття.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як склалося особисте життя Іраклі Макацарії, який шукав кохання на шоу "Холостяк"

Бізнесмен Іраклі Макацарія здобув популярність завдяки шоу Холостяк. Наразі він з сім'єю живе в Грузії

Живемо в інші часи: Марічка Падалко розповіла про 17-річного сина, який освоює військову навичку

Син Марічки Падалко і Єгора Соболєва у 17 років освоює військову навичку - хлопець вчиться збирати fpv-дрони, щоб допомогти батьку на фронті

Які вишиванки вибрали Володимир і Олена Зеленські у свято: що означають символи

Що означають символи на вишиванці Володимира Зеленського та Олени Зеленської, в яких вони привітали українців з Днем вишиванки 2024