Лайм

Ще одне італійське місто розпродає старі будинки за 1 євро - мер хоче врятувати його від вимирання

Населення Біккарі становить 2000 осіб

Все більше провінційних італійських містечок борються з депопуляцією за допомогою розпродажу старих будинків. Тепер придбати житло за 1 євро можна в Біккарі - невеликій комуні в регіоні Апулія.

CNN пише, що з 1950-х років з Біккарі виїхала половина жителів, і мер міста Джанфіліппо Міньйона вирішив врятувати його привабливою пропозицією для туристів.

Фото: CNN

"Ми ледь дотягуємо до 2000 жителів. Депопуляція - це відкрита рана, постійне явище. Місцеві жителі продовжують виїжджати, і хоча більшість із них раніше поверталися сюди влітку, тепер вони цього не роблять. Багато будинків порожні та забуті, - поскаржився він. - Одного разу я гуляв старим центром, і мене вразило, як багато милих будиночків в ідеальному стані стоять закритими багато років, і них висять таблички "Здається або продається", які ніхто не бачить".

Фото: CNN

Понад 100 порожніх будинків у Біккарі потребують нових мешканців, але поки лише 12 з них оцінили в 1 євро. Покупцям доведеться внести заставу в розмірі 3000 євро, які повернуть після завершення ремонтних робіт. Мерія сподівається на успіх проекту, адже Біккарі розташований біля підніжжя найвищої вершини регіону, Монте Корнаккья. З гори відкривається вид на Адріатичне узбережжя, мис Гаргано і острова Треміті, завдяки чому район отримав ім'я "дах Апулії".

Фото: CNN

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також