Лайм

Принца Вільяма розкритикували за те, що він не захистив Меган Маркл від расизму

У Twitter Вільяма звинуватили в лицемірстві

Принц Вільям виступив проти расизму у футболі, але йому нагадали, як він відмовчувався під час расистських нападок на Меган Маркл, пише Insider.

Фото: Getty Images

Вільям є президентом Футбольної асоціації Англії, і розмістив у Twitter кілька публікацій, що засуджують расистські коментарі на адресу гравців "Челсі" і "Манчестер Юнайтед".

"Расистські образи, як на полі, так і на трибунах і в соцмережах, гідні презирства, і вони повинні припинитися вже зараз, - написав Вільям в акаунті Кенсингтонського палацу. - Ми всі відповідаємо за створення середовища, в якому такі образи неприпустимі. Я вдячний всім гравцям, уболівальникам, клубам і організаціям, які рішуче засуджують ці зловживання".

У відповідь на публікацію принца королівський оглядач і автор CNN Крістен Майнцер написала: "Я б дійсно хотіла, щоб ви і ваша сім'я були такими ж гучними антирасистами, коли мішенню була герцогиня Сассекська". Її коментар набрав більше 5 тисяч лайків.

Меган Маркл боролася з расизмом у британській пресі і соцмережах з тих пір, як почала зустрічатися з принцом Гаррі у 2016 році. Недоброзичливці обурювалися, що дівчина змішаної раси стала обраницею принца, і Гаррі довелося випустити офіційне звернення через королівського прес-секретаря.

"Меган Маркл піддалася хвилі образ і переслідувань. Деякі з них були публічними - наклеп на першій шпальті національної газети; відвертий сексизм і расизм тролів у соціальних мережах і коментарях до статей в Інтернеті. Принц Гаррі турбується про безпеку міс Маркл і глибоко розчарований тим, що не зміг захистити її", - говорилося в заяві.

Тим часом принцу Вільяму нагадали про інцидент 2012 року, коли на тихоокеанському острові Тувалу його разом з Кейт Міддлтон забрали з літака на подвійному троні. "Мабуть приємно подавати приклад. Думаю, люди послухають, побачивши, як ці фотографії засуджують расизм", - пишуть в коментарях.

У грудні 2020 принц Вільям з сім'єю вийшов на прогулянку і порушив суворе обмеження при Covid-19. У мережі піднялася буря, адже королівська родина зібралася в кількості 9 чоловік, порушивши "правило шести".

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз Андрій Іскорнєв - найскандальніший герой "Холостяка", який жив у Росії

Як склалася доля пластичного хірурга Андрія Іскорнєва після "Холостяка" - який вигляд має і де живе головний герой 3 сезону шоу

Monatik згадав, як його зупинили представники ТЦК і відповів, чи оновив свої дані

Український співак Monatik розповів, що запитували представники ТЦК, коли зупинили його в центрі Києва 10 травня

Віктор Павлік переніс складну операцію на серці: в якому стані 58-річний співак

Дружина Віктора Павліка Катерина Репяхова повідомила, що співак переніс складну операцію на серці та показала фото з реанімації