Лайм

Благаю, українці: що актор Андрій Мягков говорив про Україну

У 2014 році артист також підписав лист культурних діячів РФ, але з іншим змістом

18 лютого на 83 році життя помер Андрій Мягков - актор театру та кіно, виконавець ролі Жені Лукашина в популярній радянської комедії "Іронія долі, або З легкою парою" режисера Ельдара Рязанова.

З огляду на анексію Криму та війну на сході України, з появою подібних новин користувачі мережі часто задаються питанням, що той чи інший артист говорив про Україну, чи підтримував агресивну політику російської влади. У день смерті Андрія Мягкова theLime згадав телефонну розмова актора з українськими журналістами, яка сталася в 2014 році.

Андрій Мягков Фото: Максим Шеметов / ТАСС

Звершивши акторську кар'єру в 2013 році, Андрій Мягков вів доволі закритий спосіб життя і практично не залишав свою підмосковну дачу. Він рідко спілкувався з пресою і також рідко з'являвся на публіці.

У ЗМІ часто згадують фотографію Мягкова з Володимиром Путіним - артист театру та кіно тисне руку президенту РФ після вручення "Ордену дружби" в грудні 2013 року.

Володимир Путін і Андрій Мягков, 2013 рік Фото: Wikimedia

При цьому вже в березні 2014-го стало відомо, що Мягков публічно виступив проти агресивної політики Кремля щодо України, і разом з Ельдаром Рязановим, Олегом Басилашвілі, Лією Ахеджаковою, Андрієм Макаревичем, Михайлом Жванецьким та іншими артистами підписав лист культурних діячів РФ на підтримку України.

У тому ж місяці, в розпал Революції гідності на Майдані в Києві, Андрій Мягков передав українцям слова підтримки і побажав миру. "Я бажаю всім українцям тільки миру. Для цього потрібна воля, розум, витримка і любов до ближнього свого, - зазначив артист в ефірі ТСН. - Я бажаю, і навіть прошу. Благаю забути чвари і все вирішити мирним шляхом. Благаю".

  • За роки кар'єри Андрій Мягков зіграв десятки ролей в театрі та кіно, при цьому найуспішнішою була роль Жені Лукашина в комедії "Іронія долі, або З легкою парою". Вона принесла артисту славу, впізнаваність і нові контракти. Що правда, через роки Мягков зізнався, що саме через цю ролі він прожив життя "як людина, яка ходить вулицею, не піднімаючи очей".
  • У січні цього року фільму "Іронія долі, або З легкою парою" виповнилося 45 років. Дивіться також на theLime, як сьогодні виглядають актори комедії Ельдара Рязанова.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Канал "СТБ" повідомив про рекордну кількість анкет після оголошення імені нового "Холостяка"

Творці Холостяка повідомили про велику кількість анкет після того, як оголосили ім'я нового героя Олександра Терена

"Суспільне" заперечило слова alyona alyona про штраф для української делегації на "Євробаченні-2024": що відомо

Суспільне Мовлення спростувало заяву alyona alyona про штраф української делегації за футболки з закликами звільнити військовополонених

Найбільша цінність мого життя: співачка Lama у День сім'ї показала романтичну світлину з коханим

У День сім'ї 2024 в Україні співачка Lama показала фото зі своїм обранцем Романом та висловилася про сімейні цінності