Лайм

Моряк 14 годин провів у відкритому океані - його врятував хороший зір

Чоловік помітив вдалині пляму, яка виявилася буйком

Моряк, що впав за борт корабля у Тихому океані, дивом врятувався завдяки орлиному зору: йому вдалося помітити вдалині старий буй, який утримував його на плаву 14 годин, пише N Y Post.

Фото: Visit Pitcairn

16 лютого о 4 годині ранку інженер корабля Silver Supporter Відам Перевертайлов відчув себе погано і вийшов на палубу подихати повітрям. Після нічної зміни у чоловіка запаморочилося в голові, і він впав за борт приблизно в 600 км на південь від островів Французької Полінезії. Екіпаж дізнався про зникнення лише через 6 годин, тому моряку довелося самому боротися за життя.

Перевертайлов побачив на горизонті чорну цятку, і поплив до неї з надією на порятунок. На щастя, пляма виявилася старим дрейфуючим буйком, який утримував його на плаву протягом 14 годин.

Коли Silver Supporter подав сигнал лиха, до пошуків зниклого моряка підключився літак французького військово-морського флоту, дислокованого у Полінезії. Метеорологи проаналізували характер вітру і течії, щоб визначити, куди міг дрейфувати чоловік. Коли рятувальники оглядали ділянку океану, вони знайшли моряка без серйозних ушкоджень.

Рятувальники і колеги Перевертайлова боялися найгіршого, враховуючи сильні течії Тихого океану і його небезпечних мешканців. "Я б, напевно, відразу потонув, - сказав син моряка Марат. - Але у батька сильна воля до життя. Він завжди тримав себе у формі і був здоровий, тому він міг вижити".

  • Раніше схожа історія трапилася з 64-річним моряком, якому довелося плисти до рятівної тверді 2 км. Він знайшов дуже вдалий спосіб подати сигнал про лихо.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Канал "СТБ" повідомив про рекордну кількість анкет після оголошення імені нового "Холостяка"

Творці Холостяка повідомили про велику кількість анкет після того, як оголосили ім'я нового героя Олександра Терена

"Суспільне" заперечило слова alyona alyona про штраф для української делегації на "Євробаченні-2024": що відомо

Суспільне Мовлення спростувало заяву alyona alyona про штраф української делегації за футболки з закликами звільнити військовополонених

Найбільша цінність мого життя: співачка Lama у День сім'ї показала романтичну світлину з коханим

У День сім'ї 2024 в Україні співачка Lama показала фото зі своїм обранцем Романом та висловилася про сімейні цінності