Лайм

Фільм "Земля кочівників" отримав "Золотий глобус" і претендує на "Оскар" - що про нього відомо

Тепер у колекції фільму Холї Чжао є вже 74 кінонагороди

Фаворитом "Золотого глобусу-2021" стала драма Хлої Чжао "Земля кочівників", яка отримала нагороди за кращий фільм і режисуру. З моменту прем'єри на Венеціанському кінофестивалі у вересні 2020 року стрічка отримала вже 74 фестивальних призи, і є ключовим претендентом на "Оскар". Розповідаємо, чому історія про жителів будинків на колесах стала такою успішною.

"Земля кочівників" поєднує елементи документального і художнього кіно, сценарій якого заснований на однойменному нон-фікшн романі журналістки Джесіки Брудер. Єдиними професійними акторами у фільмі стали Френсіс Макдорманд і Девід Стретейрн, тоді як інші герої - справжні кочівники, які подорожують по США у пошуках роботи і живуть у трейлерних парках. Багато з них залишилися без постійного місця проживання після економічної кризи 2008 року, про що відверто розповіли на камеру.

Історія персонажа Макдорманд повністю вигадана, але не виділяється на загальному тлі. Оскароносна акторка грає вдову на ім'я Ферн, яка втратила роботу у промисловому містечку Емпайр, купила фургон і вирушила на пошуки кращого життя. Жінка зупиняється в різних кемпінгах і знайомиться з людьми, які вчать її премудростям кочового життя.

Фото: Hulu

Цікаво, що Френсіс Макдорманд так вжилася у роль безробітної, що під час зйомок у глухому містечку Небраски місцевий супермаркет запропонував їй місце. Тоді актриса зрозуміла, що спілкування з кочівниками зробило її поведінку максимально автентичною, а фільм - чесним.

Макдорманд є не тільки головною актрисою, але і продюсером "Землі кочівників". Саме вона запропонувала режисерське крісло Хлої Чжао, яка стала другою жінкою в історії, яка отримала "Золотий глобус" за режисуру. Два попередні фільми Чжао також розповідають історії реальних людей і отримали визнання критиків, а ось її поточний проект вибивається з жанру: Хлоя екранізує комікс Marvel "Вічні" з Анджеліною Джолі, Сальмою Хайек і Кітом Харінгтоном у головних ролях.

Фото: Hulu

Номінантів на "Оскар-2021" у категорії "Кращий фільм" оголосять 15 березня, але "Землю кочівників" вже називають головним претендентом на нагороду. Фільм отримав визнання критиків і глядачів, яких зачепили чесні історії про зруйновану американську мрію, а також персонажі, які у великому американському кіно часто залишаються лише розмитими обличчями на узбіччях доріг.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа