Лайм

Як налаштувати автоматичну зміну часу на Android та iOS: покрокові інструкції

Україна перейде на літній час вже 28 березня

Вже 28 березня з 03:00 години українці переведуть стрілки годинника на літній час. При цьому мова йде саме про стрілки механічних годинників, адже комп'ютери, смартфони, планшети та інші пристрої вже давно переводяться автоматично.

Якщо ж у вас виникають з цим труднощі, theLime пропонує згадати, як налаштувати автоматичну зміну часу на найпопулярніших операційних системах - Android та iOS.

Фото: Pixabay

Як налаштувати перехід на літній час на Android

Спосіб 1: Перейдіть у розділ "Налаштування" вашого смартфона, далі оберіть розділ "Дата і час". Встановіть у цьому розділі галочку напроти пункту "Дата і час мережі". Після цього смартфон буде автоматично відображати дату і час, задану мобільним оператором, важливо лише залишатися на зв'язку.

Спосіб 2: Клацніть на іконку "Годинник" на робочому столі або в меню телефону (вона також може називатися "Час", "Дата і час"). Всередині розділу перейдіть у налаштування (найчастіше це значок зубчастого колеса) та виконайте кроки зі Способу 1. У деяких моделях телефонів пункт "Дата і час мережі" може називатися "Показувати домашній час".

Як налаштувати перехід на літній час на iOS

Якщо ваш iPhone або iPad не змінив час автоматично, перевірте, чи увімкнена ця опція в розділі Налаштування: Конфіденційність - Служби геолокації - Системні служби - часовий пояс. Можливо, функція була вимкнена, щоб зекономити заряд батареї. Активуйте, перезавантажте пристрій.

  • В Україні щорічно переводять годинник: в останню неділю жовтня - на годину назад (зимовий час) і в останню неділю березня - на годину вперед (літній час). theLime згадав трохи історії: коли вперше почали переводити годинник, які країни вже відмовилися від цього заходу та навіщо це роблять сьогодні в Україні.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування