RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Рада не підтримала скасування літнього часу: результати голосування

Верховна Рада розглянула сьогодні, 19 березня, законопроект про скасування переведення стрілок на літній і зимовий час. Законопроєкт відправили на допрацювання.

Перехід на літній час в Україні 2021: коли потрібно переводити годинник

Трансляція велася на сайті парламенту.

"За" проголосували 226 нардепів. Таким чином остаточне рішення переноситься на наступне засідання. В березні в Україні все ще будуть переводити годинники.

Законопроект передбачає встановлення і закріплення на території України єдиного київського часу і відмову від подальшого сезонного переведення стрілок годинника.

Відзначимо, що в Україні щорічно двічі переводять годинник: навесні відбувається перехід на літній час, восени - на зимовий час.

"Основна ідея - скасувати сезонне переведення стрілок. Згідно з різними дослідженнями, які проводилися в Україні та за її межами, переведення стрілок негативно позначається на здоров'ї людини. До того ж відповідне рішення ухвалив Європарламент, і з 2021-го скасована ідея переведення стрілок. Також нам потрібно встановити на всій території України, включаючи тимчасово окуповану, єдине київський час", - пояснив раніше суть законопроекту віце-спікер Руслан Стефанчук.

Один з найбільш поширених аргументів переведення годинників - що це допомагає економити енергію, позитивно впливає на здоров'я. Але вчені з США, Англії спростовують цю гіпотезу.

Раніше "Апостроф" пояснював, навіщо в Україні переводять годинники на літній і зимовий час.