Лайм

Світ спостерігає за виверженням вулкана в Ісландії, а місцеві вчені вже засмажили на ньому сосиски: відео

Вулкан Фаградалсфьяль спав близько шести тисяч років

Жителі Ісландії та любителі природних явищ у соцмережах продовжують стежити за виверженням вулкана Фаградалсфьяль в 40 кілометрах від Рейк'явіка. Один з найдавніших вулканів спав близько шести тисяч років, а 19 березня розігрався фонтаном розпеченої вулканічної маси.

Тим часом місцеві дослідники, які прибули до Фаградалсфьяля, вже встигли посмажити на вистиглій лаві хот-доги. І такому обіду на природі можна лише позаздрити.

Як пише ABC News, через кілька днів вулкан став затихати, і зараз його виверження вже не впливає на якість місцевого повітря. Метеорологи запевнили, що Фаградалсфьяль вже не становить такої небезпеки, як минулими вихідними, тому вулкан доволі швидко став новою місцевою пам'яткою.

  • Дивіться також на theLime вражаюче відео тревел-блогера Бьорна Стейнбекка, зняте біля Фаградалсфьяля за допомогою дрона. Так близько до активного вулкана, мабуть, ще ніхто не підбирався.
  • Тим часом через повені в Австралії будинки людей штурмують тисячі павуків, і таких сусідів не хоче ніхто. Комахи рятуються від рекордних паводків на південному сході країни, і лише деякі місцеві жителі ставляться до них з розумінням.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа