Лайм

Американка стала однією з найстарших мам у світі - вона зважилася народити після трагедії в родині

Барбара Хіггінс народила в 57 років

57-річна вчителька з Нью-Гемпшира (США) стала однією з найстарших породіль у світі: 20 березня вона народила здорового хлопчика, пише NY Post.

У 2016 році Барбара Хіггінс та її чоловік Кенні Банжофф пережили трагедію: їхня молодша дочка Моллі померла через недіагностовану пухлину мозку. Після смерті 13-річної дівчинки пара вирішила завести третю дитину. У Бостоні подружжя знайшло клініку екстракорпорального запліднення (ЕКЗ) для жінок старше 50 років, і 4 роки по тому їхні зусилля увінчалися успіхом.

Фото: Wikimedia

В ЕКЗ жіночі яйцеклітини - власні або донорські - запліднюються в лабораторії спермою батька. Потім у матку імплантують ембріон, де він розвивається природним шляхом.

Третя вагітність Барбари Хіггінс була легкою, і мама пов'язує це з хорошими генами і здоровим способом життя. Всі 9 місяців вона залишалася активною, займалася кроссфітом і силовими тренуваннями.

"Джек тут, і у цього маленького хлопчика попереду ціле життя. Я не знаю, якою я буду через 10 років, але якими ви будете через 10 років? - каже Барбара критикам пізніх пологів. - Ніхто не народжує дитину і не знає з упевненістю, що зможе побачити, як ця дитина виросте".

За даними Книги рекордів Гіннеса, найстаршій мамі, яка народила дитину після природного зачаття, було 59 років. У 2019 році 74-річна жінка з південної Індії народила дівчаток-близнят за допомогою ЕКЗ і вважається найстарішою породіллею в світі.

  • Фотограф з Лондона робить зворушливі фотографії літніх пар. Нещодавно дівчина зняла подружжя, яке разом уже більше 70 років. Дивлячись на ці унікальні знімки, починаєш вірити у вічну любов.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як склалося особисте життя Іраклі Макацарії, який шукав кохання на шоу "Холостяк"

Бізнесмен Іраклі Макацарія здобув популярність завдяки шоу Холостяк. Наразі він з сім'єю живе в Грузії

Живемо в інші часи: Марічка Падалко розповіла про 17-річного сина, який освоює військову навичку

Син Марічки Падалко і Єгора Соболєва у 17 років освоює військову навичку - хлопець вчиться збирати fpv-дрони, щоб допомогти батьку на фронті

Які вишиванки вибрали Володимир і Олена Зеленські у свято: що означають символи

Що означають символи на вишиванці Володимира Зеленського та Олени Зеленської, в яких вони привітали українців з Днем вишиванки 2024