Лайм

Печемо вдома тертий пиріг з яблуками: простий рецепт і поради

Спробуйте вдома класичний десерт до чаю

Правильно приготований тертий пиріг буквально тане в роті та має неймовірно спокусливим ароматом. Цей десерт відрізняється особливою ніжністю та легкістю, і не останню роль у цьому відіграє соковита начинка. Якщо ви вже пробували приготувати вдома тертий пиріг з ягодами, сьогодні ми розповімо вам про варіант з яблучною начинкою.

Рецепт тертого пирога доволі простий. Для його приготування не потрібно володіти якимись особливими навичками кулінарії. Тільки годиною вільного часу, духовкою та усіма необхідними інгредієнтами.

Щоб приготувати тертий пиріг з яблуками, підготуйте борошно (2 склянки), яйця (2 шт), цукор (200 г), маргарин (200 г), розпушувач (1,5 ч. ложки), яблука (2 шт), корицю (за смаком).

Фото: Pixabay

Як приготувати тертий пиріг з яблуками? Покроковий рецепт

Відокремте білки від жовтків і сховайте білки в холодильник. Додайте до жовтків 100 г цукру та ретельно перемішайте. До суміші жовтків і цукру натріть маргарин на крупній тертці. Знову все старанно перемішайте.

Додайте до отриманої маси просіяне борошно, також просійте розпушувач. Замісіть тісто - воно має вийти м'яким, гладеньким і не липким.

Відділіть 1/3 тіста та скатайте його в кульку. Загорніть тісто в плівку та помістіть у морозильник на 30 хвилин. Другу частину тіста таким же чином помістіть на 15 хвилин у холодильник.

Тим часом збийте білки до щільної стійкої піни. В процесі додайте до них 100 г цукру. Очистіть яблука, натріть їх на великій тертці. При бажанні додайте трохи кориці для аромату.

На цьому етапі у вас все готово для випікання пирога. Візьміть велику кульку тіста, помістіть його в круглу форму для запікання (перед цим змастіть її маслом) та розімніть у коржик. Корж варто поколоти виделкою, щоб при випічці він не роздувався.

Фото: Pixabay

Бережно перемішайте яблука зі збитими білками. Викладіть начинку на основу. Дістаньте кульку тіста з заморозильника та натріть його зверху на начинку пирога. Також скористайтеся великої теркою.

Печіть тертий пиріг при 180 градусах у попередньо розігрітій духовці до зарум'янювання та повної готовності. Зазвичай це для цього необхідно близько 40 хвилин. Готовому пирогу краще дати охолонути, після чого його також можна прикрасити цукровою пудрою, горіхами, шоколадом та іншими добавками за смаком.

  • Читайте також на theLime, як приготувати вдома повітряні рогалики з повидлом. Вони будуть ідеальним варіантом простого та смачного частування до чаю на будь-який випадок.

Найсоковитіші новини тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Вже другий місяць в ЗСУ: учасник гурту KAZKA повідомив, що доєднався до війська

Сопілкар гурту KAZKA Дмитро Мазуряк поповнив ряди ЗСУ і показав фото у військовій формі

Прикро, що татко на війні: дружина Віталія Козловського поділилася успіхами маленького сина

Дружина співака Віталія Козловського Юлія Бакуменко поділилася в мережі першими успіхами їхнього 4-місячного сина Оскара, доки співак служить 

Я сумував: Дан Балан після тривалого мовчання про війну несподівано приїхав в Україну

Молдавський співак Дан Балан приїхав в Україну і показав відео з Буковеля