Лайм

5 оригінальних десертів з TikTok, перед якими не встояти: рецепти з відео

Спробуйте зробити їх у вільний час

У соціальній мережі TikTok можна знайти не тільки безліч б'юті-порад, а й цікаві рецепти. Якщо звичний тертий пиріг вам вже порядком набрид, спробуйте зробити нові десерти. theLime підібрав для вас кілька креативних ідей від блогерів.

Японський бавовняний чізкейк

Інгредієнти: сир (150 г), молоко (40 мл), яйця (3 шт.), вершкове масло (25 г), цукор (50 г), ванільний цукор (10 г), борошно (30 г), кукурудзяний крохмаль (10 г), сіль (щіпка).

Важливо, щоб всі інгредієнти були кімнатної температури. Беремо сир, додаємо до нього молоко. Відокремлюємо жовтки від білків, додаємо до сиру жовтки і вершкове масло. Просіваємо через сито борошно з кукурудзяним крохмалем. Все це ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок. Жовтки збиваємо міксером або вінчиком, додаємо до них щіпку солі, потім вводимо їх у сирну масу. Робимо форму з двох шарів фольги, всередину вставляємо пергаментний папір. Ставимо цю конструкцію в форму для запікання, наливаємо окріп.

Випікаємо 50 хвилин при температурі 120°С у заздалегідь розігрітій духовці, потім 15 хвилин - при 150°С, а після 20 хвилин - у вимкненій духовці.




Шоколадний пудинг

Інгредієнти: молоко (500 мл), вершкове масло (100 г), борошно (6 ст. л.), цукор (50-100 г), какао-порошок (100 г), сіль (щіпка).

Для початку розтоплюємо в невеликій каструлі вершкове масло. Потім додаємо борошно, цукор і какао-порошок. Перемішуємо їх дерев'яною лопаткою. Вливаємо молоко і додаємо дрібку солі. Перемішуємо, поки маса не стане однорідною. Шоколадний пудинг готовий - знімаємо з вогню і розкладаємо по креманкам.




Швидкий десерт без випічки

Інгредієнти: сметана 20% (1 банка), молочний шоколад (1 плитка), білий шоколад (1 плитка), пісочне печиво (1 упаковка).

Цей десерт дуже простий у приготуванні. Беремо упаковку печива, ламаємо його на дрібні шматочки. Кладемо в пакет і за допомогою качалки подрібнюємо його в крихту. Розтоплюємо шоколад на водяній бані: для цього беремо 2 каструлі. В першу наливаємо воду і кип'ятимо, потім ставимо на неї другу. Шоколад ламаємо на шматочки і чекаємо, поки він розплавиться. Потім повторюємо те ж саме з другою плиткою шоколаду. Беремо склянку і викладаємо шарами: молочний шоколад, сметана, подрібнене печиво, білий шоколад і т.д.




Шоколадний фондан

Інгредієнти: шоколад молочний або темний (100 г), вершкове масло (75 г), борошно (30 г), яйця (2 шт.), цукор (35 г), сіль (щіпка).

Розтоплюємо шоколад з вершковим маслом на водяній бані (або в мікрохвильовій печі). У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і щіпку солі, злегка збиваємо. Додаємо шоколадну суміш і просіяне через сито борошно. Форми змащуємо вершковим маслом і присипаємо какао, виливаємо тісто. Розігріваємо до 190°С духовку і ставимо випікатися на 9 хвилин.




Персиковий мус

Інгредієнти: персики (3 шт.), вершки 33% (200 мл), згущене молоко (60 г).

Цілі персики заливаємо водою, накриваємо і відправляємо в мікрохвильовку на 4-5 хвилин. Потім очищаємо від шкірки і кісточок, перебиваємо блендером. У мисці збиваємо вершки до м'яких піків, додаємо згущене молоко і знову збиваємо, потім вводимо поступово персикове пюре. Розливаємо по формам і декоруємо (за бажанням).




Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Назавжди: Ніколь Кідман романтично привітала чоловіка з 18-ю річницею шлюбу

Оскароносна акторка Ніколь Кідман і кантрі-співак Кіт Урбан показали романтичне фото з нагоди 18-ї річниці весілля

Діти щасливі: Наталія Могилевська показала прийомних доньок на рідкісних кадрах

Відома українська співачка Наталія Могилевська порадувала своїх доньок Софію та Мішель незвичною рослиною, яка харчується комахами

Усик відреагував на підтримку з боку всесвітньо відомого репера

Український боксер Олександр Усик показав фото з американським репером Снуп Доггом та подякував йому за підтримку