Лайм

Суд покарав популярних ютуберів за небезпечний пранк з пограбуванням банку

Через пранкерів поліція взяла водія таксі під приціл

Популярних ютуберів Алана і Алекса Стоуксів засудили до року громадських робіт і випробувального терміну за пранк з пограбуванням банку, яке вони інсценували для свого каналу. Брати-близнюки, на яких в YouTube підписано понад 6 млн осіб, визнали себе винними, пише BBC.

Фото: YouTube

Інцидент стався у 2019 році, коли брати Стоукси знімали серію пранків з пограбуваннями. Близнюки вдягнули балаклави, взяли сумки з банкнотами і сіли в Uber. Водій вирішив, що двоє чоловіків щойно пограбували банк, тому відмовився їхати. Коли поліціянти прибули на місце, вони прийняли водія за їхнього спільника і взяли його під приціл.

Фото: BBC

Спочатку жартівникам загрожувало до 5 років в'язниці, але в підсумку суддя в Каліфорнії дав їм більш щадне покарання.

"Цей пранк легко міг призвести до серйозних травм або вбивства, - сказав окружний прокурор Тодд Спітцер. - Пограбування банку - це не звичайний виклик, і поліціянти буквально ризикують життями, щоб допомогти людям, яким, на їхню думку, загрожує небезпека. Безвідповідально і нерозважливо, що ці двоє більше дбали про збільшення числа підписників в Інтернеті, ніж про безпеку поліціянтів або невинного водія Uber, якому наказали вийти з машини під дулом пістолета".

  • Розіграші з пограбуваннями популярні на YouTube, і пранкери часто використовують іграшкову зброю, балаклави або транспортні "для втечі". У минулому такі жарти мали фатальні наслідки: в лютому 20-річного американця застрелили під час інсценування вуличного пограбування.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші