Лайм

Жінка народила близнюків різного віку - лікарі пояснили феномен

Син англійки Кейт Робертс на 3 тижні старший за її дочку

39-річна англійка народила близнюків, зачатих з різницею в 3 тижні. Незвичайна вагітність наступила у неї після кількох років лікування безпліддя, пише Live Science.

Фото: World's Direction / flickr.com

В організмі жінки виробляються гормони, які запобігають "вагітності під час вагітності", але в рідкісних випадках овуляція може тривати. Явище, при якому дві запліднені яйцеклітини імплантуються в матку в різний час, називається суперфетацією. У разі Кейт Робертс лікарі виявили на УЗД другу дитину лише на 12 тижні, і не одразу зрозуміли, чому їхні розміри відрізняються.

"Спочатку я вирішив, що пропустив другого близнюка, але потім відчув полегшення. Це була не моя помилка, а надзвичайна вагітність", - розповів акушер-гінеколог Девід Уокер.

Лікарі попередили Робертс, що її молодша дитина - дівчинка - може не вижити, і на 8 місяці вагітності вона дійсно перестала нормально рости через проблеми з пуповиною. Щоб врятувати дитину, Кейт зробили кесарів розтин. Старший близнюк, Ной, перебував у відділенні інтенсивної терапії новонароджених три тижні, а Розалі залишалася в лікарні 3,5 місяця. Зараз обидва немовляти здорові і знаходяться вдома з батьками.

"Коли ми кладемо їх поруч, вони миттєво одне одного торкаються, і це прекрасно, - сказала щаслива мама. - У всіх близнюків є особливий зв'язок, але коли ці двоє підростуть і дізнаються свою історію, вони відчують себе ще більш особливими".

  • Креативний тато зробив новонароджену дочку героїнею відомих картин, і це наймиліші шедеври. Над оригінальною фотосесією працювала вся родина.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші