Лайм

Улюблений велосипед принцеси Діани виставлен на продаж - він був символом її втраченої свободи

На аукціонах часто з'являються речі Діани, і в останні роки попит на них суттєво виріс

Велосипед принцеси Діани, на якому вона каталася ще до заміжжя з принцом Чарльзом, продадуть на аукціоні. Він був символом її юнацької свободи, а потім обмежень, з якими леді Ді зіткнулася, ставши членом королівської сім'ї.

За улюблений транспортний засіб принцеси Уельської хочуть виручити майже $28 тисяч, повідомляє Daily Mail. На велосипеді марки Raleigh Traveller Діана Спенсер їздила, коли працювала нянею. Але у 1981 році, коли стала дружиною британського принца, вона була змушена позбутися від велосипеда, оскільки він не відповідав її новому статусу.

Принцеса Діана Фото: Getty Images

Діана продала цей транспортний засіб батькові свого друга Джеральда Стоунхілла. Він простояв в гаражі протягом 27 років, перш ніж перейшов у власність іншого власника у 2008 році за ціною $290. Потім, у 2018 році його перепродали за $12,6 тисяч.

У квітні 2021-го велосипед буде проданий на онлайн-аукціоні Burstow & Hewett у графстві Сассекс. В описі до лота сказано: "Цей предмет - відомий символ гноблення Діани. Те, що вона любила у неї відняли ...".

До велосипеду додається ручний насос, а також оригінальний лист від Джеральда Стоунхілла, який першим придбав цей предмет у Діани.

Велосипед принцеси Діани Фото: burstowandhewett.co.uk

  • Раніше королівська сім'я показала милі листівки, які діти принца Вільяма та Кейт Міддлтон зробили в пам'ять про принцесу Діану. Малюнки семирічного Джорджа, п'ятирічної Шарлотти та дворічного Луї опублікували з нагоди Дня матері у Великобританії.
  • Принц Гаррі та Меган Маркл оголосили про другу вагітність у День закоханих, і це стало даниною пам'яті принцеси Діани. Саме 14 лютого 1984 року стало відомо, що Діана чекає на другу дитину.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

У Львові розбишаки напали на блогера Ніколаса Карму: у якому стані потерпілий

Блогер Ніколас Карма розповів, що у Львові на нього напали хулігани. Карма звернувся до стражів порядку

Вражена цілісністю твого внутрішнього спокою: Могилевська відвідала концерт Макса Барських

Макс Барських дав великий концерт в Києві. Наталя Могилевська побувала на шоу та розповіла про свої емоції

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ірина Білик розповіла про своє особисте життя. Серце співачки зайнято