Лайм

Рукописну листівку моряка з "Титаніка" продадуть за $15,000 - заради фінальної фрази шанувальники фільму готові на все

У 1912 році листівку сестрі надіслав зв'язківець відомого корабля

У США з молотка піде листівка з фотографією "Титаніка", яку в 1912 році надіслав своїй сестрі 24-річний Джек Філліпс, старший оператор радіозв'язку "непотоплюваного", як тоді вважали, корабля. Як пише NY Post, її мають намір продати за суму не менше $15,000 (близько 420 тисяч гривень), адже за фінальну фразу "З любов'ю, Джек" на зворотному боці шанувальники фільму готові на все.

Фото: RR Аукціон / New York Post

Звісно, крім імені 24-річний член екіпажу не має нічого спільного з персонажем Леонардо ді Капріо, 22-річним Джеком Доусоном. Але, якби ця листівка була підписана умовним Майклом, зібрати навколо себе такий ажіотаж їй було б складніше.

Як повідомляє джерело, листівку сестрі Джек Філліпс надіслав за п'ять тижнів до фатального зіткнення "Титаніка" з айсбергом. У ній зв'язківець розповів про те, що зайнятий на роботі з ранку і до ночі. Хлопець висловив надію, що у членів його родини все добер та підписався "З любов'ю, Джек". На фронтальній стороні картки із зображенням корабля компанії White Star Line Філліпс передав "привіт" брату.

Через кілька днів зв'язківець відсвяткував своє 25-річчя, навіть не підозрюючи, що вже наступного місяці опиниться в числі сотень жертв "непотоплюваного" корабля "Титанік".

Фото: RR Аукціон / New York Post

Катастрофа, яка сталася в ніч з 14 на 15 квітня 1912 року, за різними даними забрала від 1495 до 1635 життів. До 20 грудня 1987-го, коли зазнав аварії філіппінський паром "Донья Пас", яки забрав життя понад чотирьох тисяч осіб, крах "Титаніка" залишалося найбільшою за кількістю загиблих катастрофою на морі в мирний час.

  • А ви знали, що фільм "Титанік" міг закінчитися інакше? Такий фінал багато хто бачить вперше, але одразу ж хочуть разбачити. Режисерові фільму і так дістається за нього, але могло бути й гірше.
  • Раніше вчені знайшли спосіб прочитати складений кілька разів лист 17 століття, не розкриваючи його. Дізнатися зміст унікального листа допоміг рентген.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Після виїзду в України Потап показався в новій країні: де зараз перебуває репер

Український репер і продюсер Потап показав фото із Софії – столиця Болгарії – чим займається артист за кордоном

Міша Коллінз у Києві: відомий актор показав фото та зізнався в любові до України

Американський актор Міша Коллінз приїхав до України та показав фото на тлі знищеної російської техники, що виставлена у Києві

Jerry Heil вразила вишуканим образом на червоному хіднику у Каннах

Jerry Heil показала смілий образ на Каннському кінофестивалі - який вигляд мала співачка, яка була ціль її візиту