Лайм

В Італії скасували цензуру в кіно - через закон 1914 року під заборону потрапили понад 700 фільмів

Більше 10 тисяч картин були відредаговані

В Італії вирішили скасувати закон про цензуру в кінематографі, який діяв з 1914 року. Як розповів виданню The Guardian міністр культури Даріо Франческіні, за ці роки під заборону потрапили сотні картин.

Тепер фільми в Італії розподілятимуть за віковими рейтингам. Визначати рейтинги буде спеціальна комісія з 49 осіб - експертів у галузі кіно, освіти, захисників прав дітей і тварин. Заборонити той чи інший фільм, посилаючись на політичні, етичні чи релігійні міркування вже буде неможливо. "Система контролю та втручання, яка роками дозволяла державі втручатися у свободу художників, була остаточно знищена", - пояснив Франческіні.

Кадр з фільму "Механічний апельсин" Фото: YouTube

Саме через закон про цензуру тільки з 1944 року перевірку пройшли понад 34 тисячі картин. До 10 тисяч фільмів внесли поправки, а 725 фільмів були заборонені для показу взагалі. Серед них "Останнє танго в Парижі" Бернардо Бертолуччі, "Механічний апельсин" Стенлі Кубрика, "Мотузка" Альфреда Хічкока та багато інших.

  • Тим часом принц Гаррі і Меган Маркл запускають серіал на Netflix. Документальний проект розповість про змагання під назвою "Ігри нескорених".
  • Читайте також на theLime про рукописну листівку моряка з "Титаніка", яку мають намір продати в США за $15,000. Вся справа у її підписі, заради якого шанувальники фільму Джеймса Кемерона готові на все.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації

alyona alyona і Jerry Heil поділилися емоціями від першої репетиції на сцені "Євробачення-2024": відео

alyona alyona і Jerry Heil провели першу репетицію на сцені Євробачення-2024 - артистки розповіли про правки та сценічні костюми