Лайм

У Лондоні оголосили лауреатів кінопремії BAFTA - здається, ми вже знаємо, кому дістанеться головний "Оскар"

Картина Хлої Чжао "Земля кочівників" отримала чотири статуетки Британської кіноакадемії, в тому числі й головну - за кращий фільм

У ніч на 12 квітня в Лондоні відбулася 74-та щорічна церемонія вручення премій Британської академії кіно й телемистецтва (BAFTA). Незважаючи на пандемію, вручення статуеток пройшло в Королівському Альберт-холі, але ведучі вечора нагороджували лауреатів по відеозв'язку.

Якщо коротко, то тріумфатором вечора стала драма "Земля кочівників" - режисер Хлоя Чжао та виконавиця головної ролі Френсіс Макдорманд отримали призи за найкращу режисуру та найкращу жіночу роль; оператора Джошуа Джеймса Річардса нагородили статуеткою за найкращу операторську роботу, а наостанок картина здобула перемогу і в категорії "Найкращий фільм".

theLime публікує список переможців у головних номінаціях:

  • Найкращий фільм - "Земля кочівників"
  • Видатний британський фільм - "Перспективна дівчина"
  • Найкращий фільм не англійською мовою - "Ще по одній"
  • Найкращий анімаційний фільм - "Душа"
  • Найкращий режисер - Хлоя Чжао ("Земля кочівників")
  • Найкращий актор - Ентоні Гопкінс ("Батько")
  • Найкраща актриса - Френсіс Макдорменд ("Земля кочівників")
  • Найкращий оригінальний сценарій - "Перспективна дівчина"
  • Найкращий адаптований сценарій - "Батько"
  • Найкраща оригінальний саундтрек - "Душа"
  • Найкращі візуальні ефекти - "Тенет"
  • Найкращий оператор - Джошуа Джеймс Річардс ("Земля кочівників")

Повний список лауреатів дивіться на сайті кінопремії BAFTA.

Прем'єра "Землі кочівників" відбулася у Венеції у вересні 2020 року. З того часу картина Хлої Чжао отримала понад 70 нагород, серед яких статуетки премій "Золотий глобус", "Вибір критиків" (Critics 'Choice Awards), нагороди Американського інституту кіномистецтва, Гільдії кінопродюсерів США, Гільдії кіноакторів США та інші.

На 93-й церемонії вручення премії "Оскар", яка відбудеться вже 25 квітня, "Земля кочівників" отримала шість номінацій, серед яких "Найкращий фільм", "Найкращий режисер" та "Найкраща актриса". І, здається, вже немає сумнівів в тому, хто ж стане тріумфатором вечора. Читайте також на theLime, чому історія про жителів будинків на колесах стала такою успішною.

Раніше номінантів оголосили й засновники щорічної анти-премії "Золота малина", якою відзначаються найгірші фільми року. До їх числа потрапили Арнольд Шварценеггер, Роберт Дауні-молодший та Брюс Вілліс. Читайте також на theLime, хто ще претендує на 41-шу анти-премію кіно.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Незалежна у найпрекраснішому сенсі: Дженніфер Еністон привітала Кортні Кокс із 60-річчям

Американській акторці Кортні Кокс виповнилося 60 років. Її колега та подруга Дженніфер Еністон привітала з днем народження та розмістила спільні фото.

Любимо тебе: Кейт Міддлтон зворушливо привітала принца Вільяма з Днем батька

Принцеса Уельська Кейт Міддлтон в День батька оприлюднила красивий кадр та привітала принца Вільяма зі святом. На фото принц обіймає своїх дітей.

Українські зірки в День батька показали затишні світлини з рідними людьми

В День батька українські знаменитості поділилися милими кадрами з рідними людьми. Зірки подякували татам, чоловікам за увагу, надійність та любов.