Лайм

У США трьох чоловіків заарештували за "голлівудське" пограбування банків - їх метод вразив навіть ФБР

Мішенню злочинців стали і українські банки

Троє чоловіків з Нью-Йорка потрапили під арешт за звинуваченням в організації складної міжнародної операції по пограбуванню банків, яка дозволила їм вкрасти понад 30 мільйонів доларів, пише CNN.

Фото: CNN

Прокуратура звинуватила Вела Купера, Алекса Левіна і Гаррі Сміта у використанні високотехнологічного обладнання для доступу до сейфів у банках різних країн, а також крадіжці грошей і коштовностей в період з 2015 по 2019 рік.

Заступник головного директора ФБР Суїні зізнався, що метод злочинців нагадує "голлівудську фантастику". Трійця видавала себе за клієнтів і орендувала сейфи в банках, більшість з яких знаходилися в Східній Європі. Вони фотографували внутрішню частину замків в комірках інших клієнтів за допомогою бороскопів - тонких мікрокамер, які зазвичай використовуються в медицині. На основі фотографій вони виготовляли дублікати ключів і крали те, що знаходилося всередині чужих комірок, включаючи валюту, золоті злитки, прикраси та інше цінне майно.

"Злодії використовували витончені інструменти для злому систем безпеки в іноземних банках і намагалися замести сліди, відмиваючи гроші через банки США", - сказав Суїні.

Згідно з обвинувальним висновком, вони були націлені на банки в декількох країнах, включаючи Україну, Росію, Північну Македонію, Молдову, Латвію, Узбекистан, Азербайджан і Францію. Якщо провину трійці доведуть, їм може загрожувати до 20 років позбавлення волі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр