Лайм

Старе взуття Каньє Веста продали на аукціоні, і тепер це найдорожчі кросівки у світі: фото

Культову пару Nike Air Yeezy репер носив на церемонії вручення "Греммі" у 2008 році

Найдорожчими кросівками у світі виявилися старі Nike Air Yeezy Каньє Веста. На аукціоні Sotheby's взуття продали за рекордні $ 1,8 млн, пише CNN.

Фото: Sotheby's

Спочатку лот оцінювали в $ 1 млн, але в результаті його вартість зросла майже в два рази. Аукціонний дім заявив, що це найвища публічно зафіксована ціна за будь-яку пару спортивного взуття, а також перші кросівки, продані більш ніж за мільйон.

Американський репер і кандидат в президенти США на виборах 2020 роки з'явився в кросівках Yeezy у 2008 році на 50-й щорічній премії "Греммі". Їх покупцем стала інвестиційна платформа RARES, яка дозволяє користувачам купувати і обмінювати кросівки, що користуються великим попитом.

Голова відділу вуличного одягу Sotheby's Брам Вахтер заявив, що рекордний продаж "красномовно свідчить про спадщину Каньє як одного з найвпливовіших дизайнерів одягу і кросівок нашого часу".

  • Нещодавно компанія Nike вирішила суперечку з арт-групою MSCHF, яка випустила "кросівки Сатани" з краплею людської крові в підошві. Взуття стало модифікацією класичної моделі Nike Air Max 97, хоча Nike не мали до цього ніякого відношення.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Віктор Розовий вийшов на зв'язок у соцмережах та розповів про свій стан після важкого поранення голови - комік показав фото з лікарні

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Коли фінал "Євробачення-2024" та під яким номером виступатимуть alyona alyona та Jerry Heil - де дивитися виступ України у фіналі

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитра Монатіка у Києві зупинили представники ТЦК та перевірили документи - співак прокоментував ситуацію - відео