Лайм

Творці скандальних "кросівок Сатани" знайшли, як помиритися з Nike і припинити суди

MSCHF спробують повернути продане взуття

Арт-колектив MSCHF, який у співпраці з репером Lil Nas X випустив серію "кросівок Сатани" з людською кров'ю, погодився відкликати скандальне взуття, пише BBC.

Таке рішення компанія прийняла, щоб врегулювати юридичну суперечку з Nike, адже кросівки є модифікацією класичної моделі Nike Air Max 97.

Фото: MSCHF

У лімітовану серію Satan Shoes увійшло 666 пар за 1018 доларів, і все крім однієї були розпродані менш ніж за хвилину. MSCHF запропонує покупцям повне повернення коштів за вилучення взуття, і така мирова угода задовольнить позов Nike про порушення прав на товарний знак. Втім, взуття з обмеженим тиражем дуже цінується серед колекціонерів, і неясно, чи захоче хтось із покупців повернути продукцію.

Нагадаємо, що MSCHF випустили чорно-червоні кросівки з краплею крові в підошві після виходу кліпу репера Lil Nas X "Montero" (Call Me By Your Name). У музичному відео репер спускається в пекло з небес і спокушає Сатану, який носить скандальне взуття. У Nike відразу ж заявили, що MSCHF змінив їхні кросівки без дозволу, і це завдало бренду "непоправної шкоди".

  • Тим часом уряд Іспанії заблокувало аукціон в Мадриді. На ньому за безцінь хотіли продати картину, яка може виявитися втраченим шедевром Караваджо за 150 млн євро.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Все, що страшне, - реальність: Дантес поскаржився на пригнічений стан

Співак Володимир Дантес не став приховувати, що останнім часом відчуває емоційне виснаження. Артиста рятують природа, рідний дім, родина

Співак ALEKSEEV відреагував на чутки про роман з відомою блогеркою

Виконавець Alekseev відповів на плітки про його особисте життя. Проте артист не вдавався в деталі

Не хочемо мовчати: блогерка Юлія Верба повідомила про свою вагітність

Блогерка Юлія Верба здивувала новиною про свою вагітність. Жінка показала кадри, де добре видно кругленький животик