Лайм

Весільну сукню принцеси Діани покажуть на виставці - це справжній витвір мистецтва

40 років тому в пишній сукні з 7-метровим шлейфом Діана Спенсер вийшла заміж за принца Чарльза

Принци Вільям і Гаррі погодилися позичити знамениту весільну сукню принцеси Діани для виставки в Кенсингтонському палаці, пише CNN. Їхня покійна мати одягала його 40 років тому в день вінчання з принцом Чарльзом у лондонському соборі Святого Павла.

Фото: Getty Images

Публіка зможе побачити експонат з червня у королівській резиденції, де жила Діана. Сукню з 7-метровим шлейфом розробили дизайнери Девід і Елізабет Емануель. Вона прикрашена старовинним мереживом Каррікмакросс, яке спочатку належало королеві Марії, прабабусі Діани. Його овальний виріз і пишні рукави оздоблені бантами і оборками з тафти.

Фото: Getty Images

Сукня належить синам принцеси Діани, і вони позичили її для показу лише на час. На загальний огляд вінчальне вбрання виставлять вперше за 25 років.

Виставка, що отримала назву "Королівський стиль в процесі створення", досліджує стосукни між дизайнерами і їхніми королівськими клієнтами. Крім сукні Діани, на ній також представлять коронаційну сукню Єлизавети Боуз-Лайон, матері королеви та дружини короля Георга VI.

Читайте також на theLime, чому весілля принца Чарльза та принцеси Діани називали однією з найбільш лицемірних подій в історії королівської родини.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Чимало знаменитих жінок чекають своїх чоловіків з війни. Серед них - Маша Єфросиніна, Наталка Денисенко, Марічка Падалко, Людмила Барбір

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павло Зібров побував на вершині величного монументу Батьківщина-Мати. Він показав красиві краєвиди Києва

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії