Лайм

Італійського "Робінзона Крузо" виселяють після 30 років життя на мальовничому острові

Мауро Моранді боровся за право залишитися на острові з 2015 року

32 роки Мауро Моранді був єдиним жителем крихітного острова Буделлі біля узбережжя Сардинії. Тепер "італійського Робінзона" виселяють, хоча онлайн-петиція з проханням залишити його на острові зібрала більше 70 000 підписів, пише CNN.

Фото: facebook.com/mauro.dabudelli

Моранді натрапив на острів Буделлі в 1989 році, коли його катамаран зламався по дорозі з Італії до Полінезії. Завдяки щасливому випадку доглядач острова збирався піти у відставку, тому зачарований красою природи чоловік продав своє судно і зайняв його місце.

Моранді оселився в колишньому сховищі часів Другої світової війни з видом на затоку. Він вивчив усі дерева, рослини і тварин на острівці, стежив за його чистотою, прибирав сміття на пляжі і проганяв непрошених гостей. Але в 2015 році острів перейшов у володіння національного парку Ла-Маддалена, і посаду доглядача скасували.

Фото: facebook.com/mauro.dabudelli

"Італійський Робінзон" витратив роки на суперечки з чиновниками, які кажуть, що у нього немає законного права перебувати на острові, і планують переробити його будинок в екологічну обсерваторію. І хоча петиція з проханням дозволити 81-річному Моранді жити на Буделлі зібрала 70 тис. підписів, у 2021 році сам він відмовився від боротьби.

"Після 32 років перебування тут мені дуже сумно їхати", - написав він у Facebook.

Фото: facebook.com/mauro.dabudelli

Влада надала йому невелику квартиру на сусідньому острові Ла-Маддалена. Він планує жити на околиці міста, виходити в центр за покупками і триматися особняком. "Моє життя не сильно зміниться, я все одно буду бачити море, - сказав він. - Сподіваюся, що хтось зможе захистити Буделлі так само добре, як я".

Туристам заборонили гуляти по рожевому пляжу Буделлі і купатися в морі з 1990-х років, але вони могли відвідувати острів протягом дня на човні і прогулюватися стежкою за пляжем.

  • Біля узбережжя Ірландії в Атлантичному океані розташований мальовничий незаселений острів Грейт-Бласкет. У січні там відкрилася вакансія мрії, і хоча там немає WiFi і електрики, від охочих не було відбою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як склалося особисте життя Іраклі Макацарії, який шукав кохання на шоу "Холостяк"

Бізнесмен Іраклі Макацарія здобув популярність завдяки шоу Холостяк. Наразі він з сім'єю живе в Грузії

Живемо в інші часи: Марічка Падалко розповіла про 17-річного сина, який освоює військову навичку

Син Марічки Падалко і Єгора Соболєва у 17 років освоює військову навичку - хлопець вчиться збирати fpv-дрони, щоб допомогти батьку на фронті

Які вишиванки вибрали Володимир і Олена Зеленські у свято: що означають символи

Що означають символи на вишиванці Володимира Зеленського та Олени Зеленської, в яких вони привітали українців з Днем вишиванки 2024