Лайм

В Японії знайшли, як будити любителів поспати - за вимкнений будильник доведеться заплатити

Тепер соньки думатимуть двічі перед тим як вимкнути ранковий будильник

Вимикаєте вранці будильники? Часто спізнюєтеся на роботу і не знаєте, як вирішити цю проблему? В Японії з нею почнуть боротися за допомогою мобільного додатку Mezamee, який в буквальному сенсі слова буде бити по кишені тих, хто любить поспати.

Як пише Japan Today, головна функція програми - знімати гроші з карти користувачів, якщо вони запізнюються. Для цього користувачі можуть самі встановити суму коштів, яку вони заплатять у випадку, якщо не з'являться на роботі вчасно. Щоб не втратити гроші, в призначений час вони мають знаходитися щонайменше в ста метрах від свого будинку.

Фото: Mezamee / Japan Today

Поки програма не користується великою популярністю, і головною причиною є умови її використання. Японці стурбовані, що розробники зможуть скористатися їхніми особистими даними, адже в угоді про конфіденційність йдеться, що Mezamee може скористатися інформацією користувачів у будь-яких цілях за умови збереження анонімності.

  • Раніше українські розробники презентували офіційний додаток Чорнобильської зони відчуження - Chornobyl App із доповненою реальністю, архівними кадрами та документами КДБ. Його запуск присвятили до 35-річчя від дня аварії на Чорнобильській АЕС.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків