Лайм

У Чорнобиля з'явився офіційний додаток з доповненою реальністю, архівними кадрами та документами КДБ

Дивіться, слухайте, читайте, перевіряйте

До 35-річчя від дня аварії на ЧАЕС українські розробники представили офіційний додаток Чорнобильської зони відчуження - Chornobyl App, для якого зібрали архівні дані та кадри, документи КДБ, карти забруднення, путівники, актуальні новини, найгучніші фейки, оцифровані об'єкти, предмети та речі жителів Чорнобиля, Прип'яті та багато іншого.

Фото: Chernobyl App

На даному етапі додаток ще оновлюється, і в недалекому майбутньому на його базі також буде створена інтерактивна тематична виставка - користувачі з усього світу зможуть віртуально відвідати Чорнобильську зону відчуження, розглянути її найвідоміші об'єкти, а також ознайомитися з культурними та науковими проектами.

За словами творців Chornobyl App, додаток буде корисним і для тих, хто відвідує Зону наживо, так як виконує функцію віртуального гіда: користувачам доступні аудіогіди українською та англійською мовами, сфери 360°, опції доповненої реальності, історичні кадри об'єктів та локацій для можливості порівняння. Зараз у Chornobyl App вже представлені 7 маршрутів та 44 локації.

Фото: Chernobyl App

"Ми почали створювати додатки два роки тому - тоді це був прототип, додатку з доповненою реальністю, який ми показали в США на Burning Man, - розповів один з творців Валерій Коршунов. - У ньому близько 150 матеріалів - це така Вікіпедія про Чорнобиль в кишені. Це розширює досвід туристів, які їдуть до Чорнобиля, а також тих, хто через вікові обмеження або карантин не має можливості потрапити сюди".

Додаток Chornobyl App доступний користувачам Android та iOS.

  • 33 роки тому почався суд над керівниками ЧАЕС. Читайте на theLime, як і навіщо його змінили автори серіалу HBO "Чорнобиль".
  • Не пропускайте також на theLime інтерв'ю з Джаредом Харрісом, актором серіалу HBO "Чорнобиль". Незабаром після прем'єри фільму ми розпитали його про зйомки в Києві, роль Валерія Легасова та бажання особисто відвідати українське місто-примару.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня