Лайм

Де відпочити на травневих вихідних: 7 ідей для всієї родини

Проведіть ці дні весело та з користю

Череда весняних свят і вихідних днів - не привід сидіти вдома. Тим більше, що синоптики прогнозують нарешті хорошу погоду і тепло. І якщо ви ще не вирішили, як провести ці дні, theLime допоможе вам у цьому. Ми зробили підбірку з кращими локаціями в Києві та Київській області, куди можна відправитися всією сім'єю.

Зоопарк

Тим, у кого є діти, радимо зводити їх у київський зоопарк, колекція тварин якого налічує 2170 екземплярів. Тим більше, що на території зоопарку можна провести цілий день - неспішно погуляти, перекусити в кафе, спробувати солодку вату.

У цьому місці кожен зможе зануритися у світ дикої природи, спостерігаючи за звичками слона, жирафів, бегемота, левів, тигрів, горили та інших тварин. Так що буде цікаво і дітям, і дорослим.

Зоопарк Фото: pinterest.com

Ботанічний сад

Любителям природи пропонуємо відвідати на травневих один із двох ботанічних садів столиці. Якщо ви любите довгі неспішні прогулянки, вирушайте в Національний ботанічний сад ім. Гришко, який знаходиться недалеко від станції метро "Дружби народів". Тут можна відмінно провести весь день з рідними, взявши з собою невеликий перекус.

І якщо ви хочете помилуватися цвітінням магнолій, тоді вам у Ботанічний сад ім. Фоміна. Саме тут висаджено 65 видів з 240 існуючих у природі магнолієвих дерев.

Ботсад Фото: pinterest.com

Прогулянка центральними вулицями Києва

Свій маршрут почніть з Маріїнського парку і Паркового мосту, який в народі називається мостом закоханих - тут можна загадати бажання. Далі зійдіть до Арки дружби народів.

Згодом пройдіться по новому пішохідному мосту - ось ви вже на Володимирській гірці. Звідси прогуляйтеся до Михайлівської площі і Михайлівського собору, а потім тримайте шлях на Софійську площу.

Якщо ви ще не втомилися, можна згорнути і пройтися по Пейзажній алеї або Андріївському узвозу. Закінчіть вашу прогулянку на Контрактовій площі, де є багато затишних кафе і ресторанів.

Маріїнський парк Фото: pinterest.com

Музей "Пирогів"

Якщо ви хочете зануритися в атмосферу українського села, тоді варто відвідати музей під відкритим небом "Пирогів". Його територія являє собою горбисту місцевість площею 150 гектарів, на якій розташовано більше 300 експонатів, зібраних по всій території країни.

Тут можна покататися на конях, придбати сувеніри-пам'ятки або ж організувати міні-пікнік на природі.

"Пирогово" Фото: pirogovo.org.ua

Парк "Київська Русь" (Київська область, с. Копачів)

Якщо у вас є автомобіль, сміливо сідайте і вирушайте за місто. Наприклад, в парк "Київська Русь", який розташований всього в годині їзди від столиці.

Тут гостей чекає спеціальна весняна програма, яка почнеться з параду княжих прапорів і кінно-трюкових виступів. А 2 травня тут можна буде освятити паску і влаштувати пікнік з друзями.

Парк "Київська Русь" Фото: parkkyivrus.com

Страусина ферма (Київська область, с. Ясногородка)

Ще один варіант - поїздка в "Долину страусів". Це найбільша в Україні страусина ферма, і єдина, на якій проживають всі види страусів, розташована в одному з мальовничих куточків Київщини - всього за півгодини їзди від столиці.

Тут ви зможете провести дорогоцінний час з рідними і близькими, вдосталь надихатися чистим свіжим повітрям, обрати розвагу до душі і спробувати ексклюзивні страви з м'яса страуса.

Долина страусів Фото: pinterest.com

"Добропарк" (Київська область, с. Мотижин)

Рік тому родина Добруцьких вирішила втілити свою мрію і створити кращий парк в Україні з неймовірними квітами неподалік від Києва.

Тому якщо ви любите фотографуватися - то вам в "Добропарк". Це унікальний парк з лавандовими долинами, полями ліатрісу, садом петуній і мільйоном різнокольорових тюльпанів, де ви зможете відволіктися від своїх проблем і турбот.

"Добропарк" Фото: dobropark.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків